Számos alkalommal bizonyult hasznosnak az ÉletMentő applikáció

A bajbajutottak egyetlen gombnyomással riaszthatják a mentőket az ÉletMentő alkalmazás segítségével, ráadásul a szoftver azonnal elküldi a segélykérő tartózkodási helyét, valamint a korábban feltöltött egészségügyi adatait is. A mentők számára jól ismert tény, hogy karácsony környékén megszaporodnak a kisebb-nagyobb háztartási balesetek. Az ijedtséggel töltött percekkel pedig a segítségre szorulók értékes időt veszítenek – írja a Veszprém megyei hírportál, a Veol.hu.

Magyar Nemzet
Forrás: Veol.hu – Mediaworks2022. 12. 24. 16:00
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ez a program nem csupán a segélyhívást könnyíti meg, de megtalálható rajta az elsősegély-kisokos funkció, a közelben fellelhető gyógyszertárak nyitva tartásának listája, a kórházak elérhetőségei, valamint azok megközelítését segítő térkép is, amelyek hasznosnak lehetnek a mindennapokban.

Az Országos Mentőszolgálat és a Vodafone Magyarország Alapítvány közös alkalmazásának az előnyeit használta ki például idén az az édesapa is, aki a családi biciklitúrán megsérült 15 éves fiához riasztotta a mentőket, vagy azok a túrázók, akik a rossz látási viszonyok miatt Szlovákiában, az Alacsony-Tátra erdeiben tévedtek el. A GPS-alapú helymeghatározásnak köszönhetően a mentők mindkét esetben gyorsan a helyszínre értek, és segíteni tudtak a bajbajutottakon.

A csúszós utak, a rossz látási viszonyok és a téli sportok mellett az év végéhez közeledve gyakran hívják a mentőket háztartási balesetekhez is, hiszen a karácsonyi sütés-főzés, vagy épp a fenyőfafaragás is súlyos sérülésekhez vezethet. Kisebb sérülések esetén pedig a mobilalkalmazásban található elsősegély-kisokos lehet a felhasználók segítségére, amely könnyen értelmezhető ábrák és leírások segítségével vezet végig a sebesültek szakszerű ellátásnak lépésein. Továbbá az ünnepek alatt is naprakész információt találunk az alkalmazás térképfelületén, ahol a közeli gyógyszertárak nyitva tartásán túl a kórházak címét és elérhetőségét is könnyedén megtaláljuk.

A teljes cikk Többször segített vészhelyzetben az ÉletMentő applikáció címmel a Veol.hu-n olvasható.

Borítókép: illusztráció (Fotó: Országos Mentőszolgálat)

 

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.