A Facebook elindította a saját társkereső szolgáltatását

Az ismerkedni vágyók kizárólag a mobilappokból érhetik el a facebook szolgáltatását.

Forrás: ORIGO.HU2020. 10. 22. 19:16
null
Forrás: Pexels
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nem váratlan, azonban igencsak rossz hírre ébredtek ma reggel az európai társkereső szolgáltatások tulajdonosai, a Facebook ötvennél is több országban elindította a saját ismerkedést segítő szolgáltatását. A Dating számos piacon már régóta elérhető, az európai debütálását pedig eredetileg az idei Valentin-napra tervezte a cég, azonban hatósági adatvédelmi aggályok miatt mostanáig csúszott az elérhetővé tétele.

A Facebook társkereső szolgáltatását jelen pillanatban kizárólag a mobilos alkalmazásain keresztül érhetik el a felhasználók, a böngészős felülete említést sem tesz a létezéséről. Ez sokak számára kényelmetlen lehet, és nem világos, hogy mikor érkezhet meg a webes felületre a randirész. A mobilappban a jobb felső sarokban lévő főmenü ikonra kell koppintani, a listában lesz a kizárólag 18+ évesek által igénybe vehető Társkereső opció.

A randipartnert keresőknek dedikált társkereső profilt kell létrehozniuk, maximum kilenc fotóval. A facebookos ismerősök és instagramos követők nem jelennek meg az ajánlott személyek között, bár néhányat közülük meg lehet jelölni titkos szerelemként, kölcsönös jelölés esetén pedig láthatják egymás társkereső profiljait az érintettek. A társkeresős profilra opcionálisan betehetőek a facebookos és instagramos történetek.

A teljes cikket ITT olvashatja tovább.

Gigabírságot kapott az árakkal trükköző társkereső weboldal

A felhasználók megtévesztéséért óriási, 1,6 milliárd forint bírságot szabott ki a be2.hu és az academicsingles.hu társkereső weboldalakat működtető luxemburgi cégre a Gazdasági Versenyhivatal (GVH). A hatóság számos panasz alapján elindított vizsgálata feltárta, hogy a be2 S.á.r.l. társkereső weboldalakat üzemeltető társaság gyakorlata a zavaros kommunikációra, a fogyasztók megtévesztésére épül. A GVH döntésében kiemeli, hogy minden esetben elvárt az árakra, a szolgáltatások ellenértékére vonatkozó szerződéses feltételek – időtartam, automatikus megújulás – egyértelmű kommunikációja.

Vizsgálata során a hivatal többek között a következő, tisztességtelennek minősülő magatartásokat azonosította a weboldalak működésében:

  • habár a weboldalak használatát ingyenesként hirdették, díjmentesen valójában nem lehetett hozzáférni a szolgáltatások lényegéhez, maga a társkeresés, vagyis az üzenetküldés csak díjfizetéssel volt lehetséges,
  • a portálok nehezen észlelhető és megtévesztő információkat nyújtottak az előfizetés időtartamáról, automatikus meghosszabbodásáról és áráról, emiatt a fogyasztók nem voltak tudatában annak, hogy ténylegesen milyen időtartamú és összegű fizetési kötelezettségük keletkezhet
  • Korábbi cikkünket ITT olvashatja tovább.

     

    Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

    Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.