Aktiválni kezdi a kétlépcsős azonosítást a Google

A megfelelően konfiguráltnak titulált fiókoknál fogja bekapcsolni.

Forrás: ORIGO.HU2021. 05. 07. 22:04
null
A windowsos és a linuxos felhasználók egy részét érinti a Chrome módosítása. Forrás: PIXABAY
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hosszú évek óta bárki számára elérhető a kétlépcsős hitelesítés a Google-fiókban, azonban a bekapcsolása eddig teljesen opcionális volt. A rendszer nagy hatékonysággal képes megakadályozni a felhasználói fiókokhoz való illetéktelen hozzáférést, függetlenül a beállított jelszó erősségétől – olvasható az Origo cikkében.

Ennek oka, hogy a kétlépcsős hitelesítés (2FA) bekapcsolása után nem elég a nevet és a jelszót tudni a fiókba való belépéshez, de egy SMS-ben kapott vagy mobilon generált belépőkódot is meg kell adni. A kódozás okostelefonon megjelenő kérdőfelülettel is kiváltható, ami nagyon kényelmessé teszi az extra biztonsági réteg használatát, egy koppintással jóváhagyhatóak vagy letilthatóak a belépési kísérletek.

Hosszú évek óta bárki számára elérhető a kétlépcsős hitelesítés a Google-fiókban, azonban a bekapcsolása eddig teljesen opcionális volt. A rendszer nagy hatékonysággal képes megakadályozni a felhasználói fiókokhoz való illetéktelen hozzáférést, függetlenül a beállított jelszó erősségétől.
Fotó: PIXABAY

A Google most bejelentette, hogy a fiókok biztonságosabbá tétele érdekében megkezdi a kétlépcsős bejelentkezés automatikus bekapcsolását az olyan „megfelelően konfigurált„ felhasználói fiókok esetében, amelyek gazdái eddig valamiért nem aktiválták a lehetőséget.

Nem világos, hogy pontosan mit akar jelenteni a megfelelő konfiguráltság, feltehetően a fiókhoz hozzárendelt telefonszámot és okostelefont kell érteni alatta, másra látszólag nem igazán gondolhat a vállalat. Emellett az sem tudni, hogy mikor kezdődik a folyamat, így aki szeretné most azonnal plusz védelem alá helyezni a felhasználói fiókját, az jobban teszi, ha inkább manuálisan kapcsolja be a kétlépcsős hitelesítést.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.