Hamarosan új gyártóval bővül a magyar laptoppiac

Heteken belül kaphatóak lesznek a prémium Gram modelljei – írja az Origó.

Forrás: origo.hu2021. 04. 02. 20:12
lg
A kép illusztráció Forrás: Pexels
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Már 2021 második negyedévében elérhetőek lesznek a nagyobb elektronikai áruházak kínálatában az LG prémium notebookjai, amely egyben egy új termékkategória hazai bevezetését jelenti a vállalat történetében. Az LG ezzel Magyarországon kifejezetten a felső kategóriás üzleti laptopok szegmensét célozza az akár egész napos üzemidejű, alig 1 kg-os, nagy kijelzős – köztük 16 és 17 hüvelykes képátlójú – termékeivel.

A kép illusztráció
Fotó: Pexels

Az LG Gram laptopok globális szinten jól ismert termékek, a gyártót pedig a hazai piacon az elmúlt egy évben tapasztalható, a home office térnyerésével összefüggésben megnövekedett vásárlói érdeklődés csak megerősítette döntésében az új termékcsoport magyarországi bevezetése mellett.

„Úgy látjuk, hogy a magyar piac egyre specifikusabb vásárlói igényeket kell, hogy kiszolgáljon ezen a területen, a jelenlegi kínálat pedig nem elégíti ki teljes mértékben azt. Ezért döntöttünk úgy, hogy prémium termékeinkkel mi is beszállunk a versenybe„ – mondta Orémus Eszter, az LG IT termékekért felelős marketingmenedzsere.

Az eredeti cikket ITT érheti el.

Kiemelt kép: Pexels

Okos elektromos járművek jönnek a mobilgyártótól

A hongkongi tőzsdén jelentette be a Xiaomi Corporation okos elektromos jármű iparágának elindítását. Lei Jun, a Xiaomi alapítója, elnöke és vezérigazgatója a bejelentés alkalmával elmondta, hogy az üzletág egy 100%-ban a Xiaomi tulajdonában lévő, másfél milliárd amerikai dollár befektetésével indított leányvállalat égisze alatt fog működni – derül ki az erdon.ro cikkéből.

A következő 10 év során a cég nagyjából további 10 milliárd amerikai dollár befektetését tervezi,

Lei Jun lesz az okos elektromos járművek üzletág vezérigazgatója is.

„A döntést a Xiaomi partnereivel folytatott számos egyeztetést követően hoztuk meg, amire egy teljesen új terület felfedezéseként tekintünk” – nyilatkozta.

Mint mondta, figyelemmel kísérte a Xiaomi vezetői gárdáját a döntéshozatal során, az elektromos járművek piacát vizsgáló, szigorú és minden részletre kiterjedő kutatásaikat az elmúlt 75 nap során, a 85 megbeszélés több mint 200 iparági szakértővel, négy belső vezetői tanácskozást és két board meetinget, amelyek elvezettek a döntéshez. A Xiaomi rajongók töretlen támogatása és a Xiaomi értékeibe vetett bizalma szintén segítették a vállalatot a döntés meghozatalában – fogalmazott a vezérigazgató.

Tovább

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.