Egyszerűen blokkolhatóak lesznek a kéretlen spamelők

Eddig bárki beletehetett bármit a megosztott mappába – írja az Origó.

Forrás: origo.hu2021. 07. 27. 10:01
null
A kép illusztráció Forrás: Pexels
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nagyon egyszerűvé teszi a tartalmak ismerősökkel és ismeretlenekkel való megosztását a Google Drive, a küldőnek csak a címzett e-mail-címére van szüksége ahhoz, hogy bepottyantson valamit a felhőtárhely „Velem megosztva" felületére. Ezt a működést ki is használják a spamet terjesztők és az internetes támadók, az áldozatok pedig eddig nem tudtak mit tenni azon túl, hogy egyenként törölgették és jelentgették a nemkívánatos fájlokat.

A kép illusztráció
Fotó: Pexels

Most valamelyest javul a helyzet, a nagyon közeli jövőtől kezdve blokkolhatóak lesznek a kéretlen tartalmakat küldözgető felhasználói fiókok, a feketelistázásuk után a gazdáik nem tudnak majd többé állományokat megosztani az áldozataikkal. A tiltáshoz a jobb egérgombbal rá kell kattintani egy kéretlen fájlra, a megjelenő környezeti menü alsó részében lesz a blokkolási lehetőség.

A fejlesztés mindenképp előrelépés, azonban a Google továbbra sem hajlandó fogadási engedélyhez köthetővé tenni a Velem megosztva felületre beérkező fájlokat, pedig ez nagy segítség volna a tárhelyükre áramló szeméttel folyamatosan küzdők számára.

Az eredeti cikket ITT érheti el.

Kiemelt kép: Pexels

Életveszélyes hegyi utakra vezet a Google térképe

A John Muir Trust, a Nagy-Britannia legmagasabb hegycsúcsait felügyelő szervezet közlése szerint felvették a kapcsolatot a céggel a probléma matt, egyelőre választ nem kaptak – írja a The Guardian.

A szervezet szerint a Google Maps a Ben Nevisre, az Egyesült Királyság legmagasabb hegycsúcsára olyan túraútvonalakat ajánl, melyek „nagyon veszélyesek, még a tapasztalt mászók számára is”.

„Még a legtapasztaltabb hegymászónak is nehézséget okozna ennek az útvonalnak a követése. Nagyon meredek, sziklás és ösvény nélküli területen vezet át, ahol még jó látási viszonyok között is nehéz megtalálni az nyomvonalat. Alacsonyan lévő felhők esetén és esőben a javasolt útvonal követése akár halálos is lehet” – mondta Heather Morning, a Mountaineering Scotland biztonsági tanácsadója.

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.