Böngésző nélkül érkezik az egyik legújabb generációs konzol

Két generációnyi konzol után kukázta a Sony az alkalmazást – közölte az Origó.

Forrás: origo.hu2020. 11. 12. 12:15
null
Forrás: Pexels
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A többség számára garantáltan váratlan és meghökkentő hiányossággal érkezik a Sony itthon november 19-én piacra kerülő konzolja, a PlayStation 5-tel nem lehet böngészni az internetet. A helyzet különösen furcsa annak fényében, hogy a PS3 és a PS4 is kínálnak böngésző opciót, ráadásul a belátható jövőben a Sony nem is kívánja hozzáadni az alkalmazást a legújabb konzoljának repertoárjához.

Hideaki Nishino, a Sony Interactive Entertainment alelnöke a japán AV Watchnak adott interjújában elmondta, hogy a cég szerint egyszerűen nincs szükség böngészőre egy játékkonzolon, de amennyiben mégis elégséges igény mutatkozna rá, akkor elérhetővé tehetik a PS5-re is a szoftvert.

 

Az álláspont olyan szempontból érthető, hogy a modern tévék, és persze a gamerektől gyakran karnyújtásnyi távolságon belül lévő okostelefonok is kínálnak böngésző opciót, de 2020-ban ettől még rendkívül furcsa pont ezen az appon spórolni. A rivális Xbox Series gépeken található gyári böngésző.

Az interjúban Nishino elmondta még, hogy az 1440p-s kijelzők támogatása is csak igény esetén kerül majd be a PlayStation 5-be, továbbá nem túlságosan burkolt módon megerősítette a második generációs PlayStation VR fejlesztés alatt állását is.

Az eredeti cikket IDE KATTINTVA érheti el.

A japán elemzők szerint örökre eldőlhet a konzolháború

A Sony PlayStation 5 konzolja az előrendelési időszakban hasonlóan népszerű, mint az új NVIDIA videokártyák, vagyis jóval nagyobb a kereslet, mint az elérhető kínálat. A Rakuten Securities Economic Research Institute elemzői ugyanakkor arra számítanak, hogy a PS5 iránti érdeklődés nem fullad ki, sőt, ez lesz minden idők legsikeresebb konzolja.

A PlayStation 5-ből 5-6 éven belül 200-300 millió példány találhat gazdára, ami igen nagy mennyiség. A PS 4-ből úgy 112 milliót adtak el eddig, ami 10 millióval több, mint a PS és 25 millióval több, mint a PS 3 összesített eredménye.

A jelenlegi rekorder a PlayStation 2, ami a legsikeresebb konzolként 155-157 milliós darabszámban talált gazdára korábban. A Microsoft 50 millió Xbox One-t tudott eladni, 24 millió Xbox és 84 millió Xbox 360 mellett.

Tovább

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.