A japán elemzők szerint örökre eldőlhet a konzolháború

Elemzők szerint kétszer annyi fogyhat a PlayStation 5-ből, mint amennyit valaha eladtak a PlayStation 2-ből.

Forrás: origo.hu2020. 10. 23. 16:53
null
Fotó: Anna Avilova Forrás: Pexels
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Sony PlayStation 5 konzolja az előrendelési időszakban hasonlóan népszerű, mint az új NVIDIA videokártyák, vagyis jóval nagyobb a kereslet, mint az elérhető kínálat. A Rakuten Securities Economic Research Institute elemzői ugyanakkor arra számítanak, hogy a PS5 iránti érdeklődés nem fullad ki, sőt, ez lesz minden idők legsikeresebb konzolja.

A PlayStation 5-ből 5-6 éven belül 200-300 millió példány találhat gazdára, ami igen nagy mennyiség. A PS 4-ből úgy 112 milliót adtak el eddig, ami 10 millióval több, mint a PS és 25 millióval több, mint a PS 3 összesített eredménye.

Fotó: MTI/EPA/Mike Nelson

A jelenlegi rekorder a PlayStation 2, ami a legsikeresebb konzolként 155-157 milliós darabszámban talált gazdára korábban. A Microsoft 50 millió Xbox One-t tudott eladni, 24 millió Xbox és 84 millió Xbox 360 mellett.

Az elemzők szerint a PS 5 sikeréhez az exkluzív címek is hozzátesznek majd, és az esport világa is a Sonyra szavaz a szakértők szerint. A japán elemzők odáig mentek, hogy kijelentették: a PlayStation 5 örökre eldöntheti a konzolháborút.

Egy nagyszerű konzol, amit a bukás küszöbére sodort a vírus

A PlayStation 5 számos olyan újdonsággal érkezik, amelyeket nem lehet átadni videókon vagy cikkeken keresztül. A legjobb az lenne, ha a vásárlók a megjelenésig hátralévő hetekben különböző eseményeken, áruházakban elhelyezett standoknál maguk is kipróbálhatnák, ez azonban szinte lehetetlen, amíg a világ számos pontján tombol a koronavírus-járvány. Ilyen körülmények között még nem jelent meg új konzolgeneráció, így nem csoda, hogy a Sonynak is rengeteg új kihívást kell leküzdenie.

Míg a Microsoft egyfajta „puha” generációváltást tervez, és a saját játékai egy ideig még Xbox One-ra is meg fognak jelenni (meg persze PC-re), addig a Sony a tőle megszokott módon ezúttal is élesen tervezi elkülöníteni a generációkat, és igyekszik majd a lehető legtöbb PS4-felhasználót a lehető legrövidebb idő alatt átterelni a PS5-re.

A teljes cikket az alábbi linkre kattintva érhetik el.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.