Csökkent a készpénzfelvétel a harmadik hullámban

A koronavírus-járvány átrendezte a fizetési szokásokat, nőtt az online fizetési csatornák használata.

Forrás: MTI2021. 03. 28. 18:14
null
A kép illusztráció. Forrás: Pexels
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Csökkent a lakossági készpénzfelvétel a magyarországi pénzintézeteknél a járvány újabb, idei hullámában, sokkal inkább a digitális felületek használata emelkedett, miközben tavaly ilyenkor kiugró volt a készpénzfelvétel – ez derült ki a bankok adataiból, amit az MTI érdeklődésére közöltek.

A kép illusztráció. Fotó: Pexels

Korábbi cikkünkben már foglalkoztunk a témával. Ugyanis nemcsak a harmadik hullám, hanem az egész koronavírus-járvány jelentős hatást gyakorol a pénzforgalmi folyamatokra, egyre többen fizetnek bankkártyával és csökken a készpénz felvétele.

Korábban arról is írtunk, hogy a koronavírus-válság hatalmas lökést adott az elektronikus fizetés terjedésének, tavaly a magyarok csaknem 970 milliószor fizettek bankkártyával hazai kereskedőknél, 64 millióval több tranzakció történt így, mint 2019-ben – mondta a Világgazdaságnak Tállai András. Az elektronikus fizetés lehetőségével mindenki nyer.

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.