Egy átlagos amerikai 9 évet tölt az életéből a mobilját bámulva

A millenniumi generáció tagjai kötődnek legjobban a mobiljukhoz.

Forrás: MW2020. 11. 17. 21:24
null
Forrás: Pexels
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mint a WhistleOut felméréséből kiderül, valamivel több mint 76 500 órát tölt életéből okostelefonján matatva – írja a haon.hu.

Ez egészen pontosan 8,74 évet jelent az életében. A napi átlagos 3,07 óra életkoronként azért igencsak különböző adatokat jelent.

Fotó: Pexels

A millenniumi generáció tagjai kötődnek legjobban a mobiljukhoz, náluk napi 3,7 óra körül alakul a képernyőidő, míg az X generáció (1960 és 1979 között születettek) tagjai beérik három órával, az idősebbeknél, a sokat emlegetett boomerek (1945-65) beérik „mindössze” 2,5 órával.

A számok alakulása nem is olyan meglepő, ha meggondoljuk, hogy a millenniumi korcsoporttól kezdve már egy olyan világba csöppenünk bele, amelyben egyszerűen nélkülözhetetlen a szakmák jelentős részében az okostelefonok használata.

A teljes cikket IDE kattintva olvashatják!

Lássuk, mennyit tud kívül-belül a legújabb mini csúcsmobil!

Ha minden igaz, a napokban már mindenki boldog gazdája lehet egy iPhone 12 mininek, amennyiben előrendelte. Hogy mennyire lesz sikeres a pici telefon, az egyelőre jó kérdés: jellemzően azt szoktuk gondolni, hogy mindig van igény a nagy tepsifonoknál néhány fokkal kisebb készülékekre, és ennek megfelelően nagy jövőt jósoltunk annak idején a Samsung Galaxy S10e-nek is, de ott ez nem jött be.

Mindenesetre az iPhone-ok esetében más a helyzet, ott a néhány évente felbukkanó kisebb, SE elnevezésű modell jellemzően mindig eléggé sikeres, az iPhone 12 mini pedig sokkal jobb ezeknél.

Nem csak azért, mert a legújabb, már-már fölöslegesen gyors A14 Bionic központi processzor lapul benne, hanem azért is, mert az 5,4 hüvelykes, 2340×1080-as felbontású Super Retina XDR kijelzője OLED technológiát használ, és nagyon minimálisak a kávák körülötte – így még viszonylag korrekt képernyőmérettel is kicsi maradhat a telefon.

A szétszedés során azonnal kiderül, hogy habár a ragasztások mennyiségét szerencsére visszafogták, azért továbbra is speciális csavarhúzók kellenek az iPhone-hoz, így még mindig érdemesebb inkább szervizbe vinni, mint otthon bíbelődni vele. A lebontást végző iFixit szakemberei viszont megjegyezték, hogy ezúttal a képernyő és az akkumulátor sokkal jobban hozzáférhető, márpedig a legtöbbször ezeket kellhet cserélni.

Tovább...

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.