Egyre zöldebb megoldásokat vet be a mobilgyártó

Egyre zöldebb megoldások: szójabab-festékkel és ricinusolaj-származékokkal készült a legújabb prémium okostelefon, a Huawei Mate 40 Pro doboza.

Forrás: MW2020. 11. 05. 18:16
null
Illusztráció. Forrás: Pexels
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Száz százalékban lebomló, szójabab alapú festék és ricinusolajból származó bioműanyagok felhasználásával lett zöldebb a Huawei Mate 40 Pro doboza – írja a bama.hu.

Illusztráció. Fotó: Pexels

A vállalat elkötelezett az ökológiai lábnyoma csökkentésében, ennek eredményeként legújabb csúcskészüléke 28 százalékkal kisebb csomagolásban, 90 százalékkal kevesebb papírtartalommal, csupán 3,8 százalék műanyagtartalommal és világelsőként, papír nélküli garanciával érkezik. A gyártó törekvései szerint 2025-re teljesen eltűnhet a műanyag a csomagolásokból és a papír alapú kézikönyvek is.

Globális technológiai vállalatként tovább erősítette elkötelezettségét a fenntartható jövő iránt a Huawei az eddigi legzöldebb okostelefonjával.

A Huawei októberben egy felmérést készíttetett a Censuswide-dal, amelyben arra volt kíváncsi, mit gondolnak az emberek a fenntarthatóságról. Kutatásukból kiderült, minden negyedik európai fogyasztó azt szeretné, ha 2025-ig megszűntetnék a műanyag csomagolást.

S a fogyasztók nem csak a műanyag miatt aggódnak, 71 százalékuk szeretné, ha a papír alapú kézikönyveket eltávolítanák a csomagolásból, csökkentve ezzel a papírfelhasználást.

Környezetbarát, lebomló alapanyagok

A Huawei már korábban elindult ezen az úton, a legújabb csúcskészüléke a fenntarthatóság szempontjából is túllép az elődein: a csomagolásán 100 százalékban lebomló, szójabab festéket használtak a kőolaj alapú tinta helyett, ami csökkentheti a rákkeltő anyagok és az illékony szerves vegyületek termelését, melyek a környezeti szennyezés fő forrását jelentik. A vállalat által 2013-óta használt bioműanyagok több mint 30 százaléka környezetbarát ricinusolajból származik, amely 62,6 százalékkal csökkenti a szén-dioxid-kibocsátást. Ennek köszönhetően 2018 óta a Huawei 612 tonnával csökkentette a kibocsátását.

Csak tavaly a kínai cég 1468 tonna elektronikai hulladékot hasznosított újra, és ebben az évben több mint 3000 tonnát tervez. A gyártó az újrahasznosítás céljából visszaküldött eszközök 86 százalékát is felhasználta 2019-ben. A napenergia használatának köszönhetően 2015 és 2019 között 89 000 tonnával csökkentette a szén-dioxid-kibocsátását. 2015 óta több mint 500 ezer használt telefon talált új otthont a Huawei kiterjedt, világszerte 3000-nél is nagyobb szervízhálózata révén.

90 százalékkal kevesebb papír

Az új, digitális garanciakártya lehetővé teszi a Mate40 Pro felhasználóknak, hogy dokumentumaikat könnyedén elérjék a készüléken található QR-kóddal, vagy egyszerűen letöltsék a Huawei webhelyéről. Ezen túlmenően a QuickStart Guide is 340 oldalról 44-re csökkent, és bár a törvény jelenleg nem teszi lehetővé a használati útmutató kiiktatását, a Huawei dolgozik a teljesen papírmentes csomagolás megalkotásán.

Korábbi cikkünkben arról írtunk, hogy új kiberdizájn kezdődhet: brutálisan néz ki az új mobil. Minden eddigi okostelefonnál nagyobb kameramodult kapott, mutatjuk az extrákat.

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.