Polgárháborúban, különös forrásból fogyott ez a készülék

Napok alatt elfogyott az iPhone 12 Szíriában, a több mint kilenc éve polgárháború sújtotta országban, ahol rendszeresen hosszú sorok kígyóznak alapvető termékekre várva, és a lakosság nagy része a szegénységi küszöb alatt él.

Forrás: MW2020. 10. 28. 13:13
null
Forrás: Pexels
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Emmatel telekommunikációs cég az által forgalmazott mobilról Facebook-oldalán jelezte, hogy újabb adag készülék-szállítmányra kellett rendelést leadnia. A damaszkuszi rezsimhez köthető cég bejegyzéséhez felvételeket mellékelt, amelyeken a terméket kipróbáló fiatalok, valamint a cég egyik üzleténél várakozó tömeg látható.

A négyféle különböző verzióban kapható iPhone 12 annak ellenére fogyott el a háború sújtotta országban, hogy ára a hivatalos árfolyam szerint 3200 és 4400 dollár (987 840 és 1 358 280 forint), a feketepiaci árfolyam szerint 1800 és 2500 dollár (555 660 és 771 750 forint) között mozog. Szíriában a lakosság mintegy 83 százaléka él havi kevesebb mint 100 dolláros (30 870 forintos) fizetésből.

A cégnek annak ellenére sikerült forgalomba hoznia Szíriában a készüléket, hogy az amerikai pénzügyminisztérium tavaly szeptemberben szankciókat vezetett be vezetőjével, a Bassár el-Aszad szíriai elnök bizalmasának számító Hudr Táher bin Alival szemben.

Az cég nem szolgált magyarázattal arra vonatkozóan, hogy miképp jutott hozzá a telefonokhoz, és mennyit ad el belőlük.

A teljes cikket IDE kattintva olvashatják!

Újabb megfizethető mobilok kerülnek a hazai boltokba is

A gyártó bejelentette a OnePlus Nord termékcsalád két új tagját, a Nord N10 5G-t és a Nord N100-at. A Nord N széria kezdettől ütős felhasználói élményt nyújt megfizethető áron: ezeket el lehet mondani a két új okostelefonról is.

Az N10 5G okostelefon 90 Hz-es kijelzővel, Warp Charge töltéssel és nagyfelbontású kamerarendszerrel érkezik. 6 GB RAM-mal és 128 GB belső tárhellyel bír, ami 512 GB-ig bővíthető.

Qualcomm Snapdragon 690 chipset és nyolcmagos CPU mellett biztosítja az 5G adatkapcsolatot is.

A Midnight Ice színű készülék hátlapján négykamerás rendszer található, amivel részletes és élénk felvételeket készíthetünk. A 64 MP-es főkamera mellett 119 fokos ultraszéles látószögű kamera, valamint egy makro és egy monokróm kamera kapott helyett. Az előlapon 16 MP-es kamera segíti a szelfik készítését és a videohívások lebonyolítását.

Tovább...

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.