Véglegesen távmunkát vezet be a népszerű játékfejlesztő

Decembertől a dolgozóinak úgy 80 százaléka javarészt otthon maradhat – írja az Origó.

Forrás: origo.hu2020. 11. 30. 10:10
null
Los Angeles, 2015. június 17. Látogatók a Square Enix videojáték kiadó és fejlesztõ cég standján a világ legjelentõsebb számítógépes és videojáték expóján, az E3 elektronikai szakvásáron Los Angelesben 2015. június 16-án. (MTI/EPA/Michael Nelson) Fotó: Michael Nelson
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A koronavírus-járvány miatt kényszerből szerzett tapasztalatok alapján a japán játékfejlesztő Square Enix úgy döntött, hogy december elsejétől véglegesen elérhetővé teszi a munkavállalói java számára az otthoni munkavégzés lehetőségét.

A tájékoztatása szerint keddtől várhatóan a dolgozóinak 80%-a tipikusan otthonról dolgozik majd, csak az olyanok nem kapják meg a lehetőséget erre, akiknek a munkájuk jellegéből fakadóan muszáj irodában vagy telephelyen lenniük.

Látogatók a Square Enix standjánál
Fotó: MTI/EPA/Michael Nelson

A dolgozókat decembertől otthoni és irodai csoportokba sorolja be a vállalat, ennek függvényében pedig legalább heti három munkanapot a kérdéses helyen kell ledolgozniuk. A munkatársak havonta változtathatnak a besorolásukon, ami számukra és a cégnek is rugalmasságot biztosít.

A játékkiadó szerint a mostani működésbeli változás nem szimplán a koronavírusra adott válasz, de a reményei szerint a lépéssel sokszínűsítheti a munkaerejét és foglalkoztatási modelljét, továbbá ellenállóbbá válhat a váratlan vészhelyzetekben.

Erről nem esett szó a hivatalos tájékoztatásban, de a munkavállalók javának otthon tartásával a vállalat jó eséllyel drámai összegeket spórolhat a működési költségein.

Az eredeti cikket ITT olvashatja el.

Százezreket is képesek vagyunk elkölteni videojátékokra

A magyar háztartások négyötödében van videojáték, ezeket főként fizikai üzletben vásárolták készpénzzel vagy betéti kártyával a Budapest Bank friss kutatása szerint, eszköztől függően pedig jellemzően 100 ezer forint feletti összeget szán videojátékokra az, aki új eszköz vásárlását tervezi.

Az új generációs konzolok kapcsán a Media Markt tapasztalatai azt mutatják, hogy óriási az érdeklődés a videojátékokra, ezt támasztja alá a kutatás is, amely szerint az előrendelőknek csupán fele jut majd biztosan hozzá a megjelenés napján az új konzoljához – írja a vg.hu.

A Budapest Bank legfrissebb kutatásában a videojátékokkal kapcsolatos kiadásokat vizsgálta, és a megkérdezettek 82 százaléka mondta, hogy található a háztartásukban valamilyen játékkonzol, illetve videojátékra alkalmas asztali számítógép vagy laptop. Esetükben 74 százalékuknak van erre alkalmas laptopja, 62 százalékuknak ilyen asztali számítógépe, 28 százalékuknak Xbox-a, 27 százalékuknak PlayStation-je, 9 százalékuknak Nintendo-ja, míg 2 százalékuknak egyéb eszköze.

Tovább

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.