Sokan még mindig nem megfelelően viselik a maszkot

Az utóbbi napokban jelentősen megnőtt a szájmaszkot használók aránya, de nagyon sokan még mindig nem megfelelően viselik – mondta Németh Franciska, a Szent János Kórház ápolója hétfőn a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

Forrás: Mediaworks2020. 09. 14. 9:49
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az ápoló azt mondta, téves az a közösségi médiában terjedő híresztelés, miszerint a koronavírus képes átjutni a szájmaszk szövetén. A kórokozó ugyanis a nyálcseppekhez tapadva „utazik”, és ezeket a maszk felfogja – tette hozzá.

Közölte, ahhoz, hogy a maszk jól védjen, több rétegűnek kell lennie, és mind a szájat, mind pedig az orrot takarnia kell. Németh Franciska hangsúlyozta, a felvett maszkhoz nem szabad hozzányúlni, mert úgy hatástalan lehet.

A szemüveget viselőknek interneten is elérhető speciális maszkot javasolt, valamint párásodást gátló üvegfelület-kezelőt.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.