Narancsbőr a combon? Ezzel a trükkel tehet ellene!

Akármit csinálunk, a narancsbőr jön és marad. A harc azonban nem hiábavaló, és nem kell hozzá semmilyen méregdrága csodakence vagy készülék sem. Megfelelő életmód és néhány egyszerű házi praktika is megteszi.

Forrás: Diéta és Fitnesz2021. 01. 14. 10:40
null
Forrás: Pexels
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hiába ígérnek néhány hét alatt látványos eredményeket a narancsbőr elleni krémek és a kozmetikai szalonok legkülönfélébb kezelései, sajnos a valóságban az egyenetlen, göröngyös bőr a nők egyik legkitartóbb ellensége. Mindegy, hogy sovány vagy telt alkatú, fiatal vagy idős, a zsírpárnácskák kisebb-nagyobb mértékben biztosan ott dudorodnak mindenki combján, a fenekén vagy a csípőjén, és erről alig tehetünk, hiszen ilyen a nők bőrszerkezete: a zsírsejteket csak vékony, laza kötőszöveti réteg fedi. Igazán hatékonyan akkor tudunk a narancsbőrrel szembeszállni, ha sokat mozgunk, diétázunk, sok folyadékot iszunk, rendszeresen méregtelenítünk, vagyis mindent megteszünk, hogy elősegítsük a szervezet salaktalanítását. Ehhez a bőr vérellátását is rendszeresen élénkíteni kell – írja a diétaésfitnesz.hu.

Fotó: Pexels

Íme három keringéspezsdítő praktika:

EGYSZERŰ CSODASZER A TUSOLÓBAN: A VÁLTÓZUHANY

A hideg és a meleg váltakozása az egyik leghatékonyabb módszer a cellulit ellen. Ezt kozmetikusok is alkalmazzák a kezelések során, de nem feltétlenül kell hozzá szakember. A rendszeres szaunázás, különösen az infraszauna, és az azt követő hidegzuhany ugyanolyan vérfrissítő hatású, sőt ha szaunázni sem tudunk elmenni, akkor az otthoni váltózuhany is megteszi. Minden reggel és este alkalmazzuk a kritikus területeken legalább három-három percig, fél percenként váltakoztatva a hideg és meleg vizet. A hideg 10-15, a meleg 38 fokos legyen. Hideggel fejezzük be, és a végén dörzsöljük át a bőrt törölközővel! Ha kipirul a bőr, azt jelenti, hogy jól csináltuk és pezseg a vérünk.

AZ ÉRINTÉS VARÁZSA: A MASSZÁZS

Számos masszázsfajtát lehet bevetni a feszes bőrért, hiszen mindegyik beindítja a vérkeringést, és oxigénnel látja el a bőrt. A lipomasszázs, vagyis köpölyözés rövid távon rendkívül hatékony és látványos eredményt produkál, de csak szakember végezheti. Ezzel szemben a nyirokmasszázs fogásait egy-két alkalom során bárki ellesheti egy masszőrtől, hogy otthon hetente legalább kétszer alkalmazhassa. Aki nem riad vissza a durvaságtól, annak a zsírtörő masszázs még inkább segítségére lehet. Számítani kell rá, hogy ez fájdalmas, és másnapra be is lilulhat tőle a bőr.

Otthoni masszázshoz jó szolgálatot tehet néhány segédeszköz, mint például a masszírozó korong, a masszázskesztyű, a masszázskefe vagy a luffa szivacs. Ez utóbbiak a keringés fokozása és a szövetek feszesítése mellett az elhalt hámsejteket is eltávolítják, így még selymesebb lesz tőlük a bőr.

AROMATERÁPIA A ZSÍRPÁRNÁK ELLEN

A bőr alatti szövetek vérellátását rengeteg gyógynövény olaja segíti. A rozmaring, a menta, a zsálya, a fahéj, a zsálya, a boróka vagy a grapefruit csak néhány példa a sok közül, amelyek a bőrbe hatolva áldásos hatást fejtenek ki. Az illóolajos meleg fürdő se rossz, de a masszírozással felvitt illóolajok még hatékonyabbak. Figyelni kell azonban arra, hogy ne higítatlan formában alkalmazzuk ezeket, hanem bázisolajba, például szőlőmag- vagy olívaolajba, esetleg testápolóba keverve, különben elégethetik a bőrt. Mivel stimuláló hatásuk van, tanácsos inkább reggel használni, mint este.

A NAPOZÁS CSAK LÁTSZATMEGOLDÁS

Való igaz, hogy a szép aranybarna bőrön kevésbé látszik a narancsbőr, a napozás igazából azonban csak ront a helyzeten. A sok UV-sugárzásnak kitett bőr ugyanis védtelenebbé válik a környezeti ártalmakkal szemben, elvékonyodik, és még kevésbé képes feszesen megtartani az alatta levő zsírt.

A KOFFEIN NEM MŰKÖDIK

Számtalan narancsbőr elleni kozmetikum tartalmaz koffeint, az ugyanis élénkíti a szövetek anyagcseréjét, stimulál és méregtelenít is. Ha érdekli, miért nem hatásos valójában a koffein a narancsbőr ellen, olvassa el a teljes cikket a Diéta és Fitnesz oldalán!

Olvassa el korábbi cikkünket, amelyben arról írtunk, hogy megdőlt az a nézet, hogy egy bizonyos ponton túl már nincs jótékony hatása az erőteljes fizikai aktivitásnak: Az erőteljes testmozgás nem kártékony a szívre.

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.