Mennyi kalóriát tartalmaznak a zöldségek?

A szakemberek szerint naponta minimum 400 gramm zöldséget és gyümölcsöt kellene ennünk. A zöldségek nagyon egészségesek, magas az ásványi anyag és rosttartalmuk. A CsupaSport cikkéből kiderül mennyi kalóriát tartalmaznak.

Forrás: CSUPASPORT.HU2021. 05. 26. 14:25
null
Egy nagy paradicsom körülbelül 35 kalóriát tartalmaz Forrás: PEXELS
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Brokkoli

A brokkoli az egyik legkedveltebb zöldség a sportolók vagy az egészséges életmódot követők étrendjében. Sok vitamint, ásványi anyagot, rostot tartalmaz, és tele van antioxidánssal, ami jó hatással van az egészségre. Három rózsa brokkoli körülbelül 30 kalóriát tartalmaz. Húsok mellé kiváló köretnek, akár vacsorára is.

A brokkoli az egyik legkedveltebb zöldség a sportolók vagy az egészséges életmódot követők étrendjében
Fotó: PEXELS

Bébi sárgarépa

A sárgarépa az egyik legjobb A-vitamin-forrás, emellett gazdag ásványi anyagokban, rostokban és folsavban is. Tizenkét darab bébi sárgarépa mindössze 40 kalóriát tartalmaz. A sárgarépából készíthetünk hummuszt, ehetjük párolva húsok mellé, de salátába nyersen is nagyon finom.

A sárgarépa az egyik legjobb A-vitamin-forrás,
Fotó: PEXELS

Paradicsom

A paradicsom A- és C-vitaminban és káliumban gazdag, valamint kiváló likopin- és rostforrás. Egy nagy paradicsom körülbelül 35 kalóriát tartalmaz. Élvezd a szeletelt friss paradicsomot salátán vagy szendvicsben.

Egy nagy paradicsom körülbelül 35 kalóriát tartalmaz
Fotó: PEXELS

Édesburgonya

Az édesburgonya az utóbbi években egyre kedveltebb lett. Gazdag A- és C-vitaminban, ásványi anyagokban és rostokban, emellett alacsony a glikémiás indexe. Egy nagy édes burgonya körülbelül 125 kalóriát tartalmaz. Az édesburgonyát főételként fogyaszthatjuk köretként, pürésítve, hússal vagy zöldségekkel töltve.

Az édesburgonya gazdag A- és C-vitaminban, ásványi anyagokban és rostokban
Fotó: PEXELS

A teljes cikket ITT olvashatja tovább.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.