4+1 nyári finomság, amit akkor is ehet, ha fogyni szeretne

A nyárban az a legjobb, hogy a nagy melegben nem vágyunk nehéz, hizlaló ételekre.

Forrás: Diétaésfitnesz.hu2021. 08. 19. 18:07
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Készítsen olyan finom falatokat, amelyek nemcsak eltelítenek egy időre, hanem be is indítják a szervezet zsírégető funkcióit. Megmutatjuk a legjobb ötöt – olvasható a Diétaésfitnesz.hu cikkében.

GRILLEZETT ANANÁSZ

Pár kihegyezett hurkapálcikát áztassunk vízbe néhány órára, majd olajozzuk be és szúrjunk fel rá néhány ananászkockát. Négy percig pirítsuk a faszenes vagy elektromos grillen. Mézes joghurttal és apróra vágott friss mentalevelekkel tegyük az asztalra.

GUACAMOLE

Ez az avokádókrém remekül alkalmas arra, hogy zöldségeket mártogassunk bele, és egészséges zsírsavainak segítségével leadjuk a felesleges hasi zsírt. Törjük össze egy avokádó húsát, keverjünk bele egy kevés citrom- vagy lime-levet, apróra vágott vöröshagymát, kevés fokhagymát, sót, borsot és olívaolajat. Kockára vágott zöldpaprikával és kukoricával is gazdagítható.

NYÁRI BRUSCHETTA

Pirítsunk meg néhány teljes kiőrlésű kenyérszeletet és dörzsöljük be fokhagymával. Kenjük meg ricotta vagy túró, valamint apróra vágott spenót- és bazsalikomlevelek és metélőhagyma keverékével, majd helyezzünk rá félbevágott koktélparadicsomokat vagy szeletelt paradicsomot. Máris fogyaszthatjuk, de előtte még szórjuk meg kevés sóval, borssal, apróra vágott bazsalikommal és metélőhagymával.

OLÍVÁS MÁRTOGATÓS

Szintén tele van egészséges zsírsavakkal. Kétcsészényi kimagozott olajbogyót tegyünk a robotgépbe, és mixeljük össze kevés szárított paradicsommal, összenyomott fokhagymával, oregánóval, friss petrezselyem- és bazsalikomlevelekkel, citromlével, borssal és egy kevés olívaolajjal.

CAPRESE

Szúrjunk fel egy fogpiszkálóra egy fél koktélparadicsomot, egy bazsalikomlevelet és egy kocka mozzarellát, majd cseppentsünk rá egy pici balzsamecetet.

(A borítókép illusztráció. Fotó: Pixabay)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.