Terepfutásban az erdő illata is motiváló

Gyömbér Viktória triatlonos és terepfutó életét huszonegy éve a mindennapos sportolás teszi teljessé – olvasható a CsupaSport cikkében.

Forrás: CSUPASPORT2021. 10. 28. 9:19
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Sporttagozatos iskolába járt, így kiskorától kezdve élete része a sport. Főállása mellett Gyömbér Viktória úszóedzőként is dolgozik, és hosszabb kihagyás után ismét rajthoz állhatott egy terepfutóversenyen.

A szüleim fontosnak tartották, hogy sportoljak, ezért is jártam sportiskolába

– kezdte az OP Running Team futója.

Anyukám atléta volt, apukám úszó, és megbeszélték, hogy nem szeretnének a hajnali úszásoknak meg a hétvégi elfoglaltsággal járó atlétikai versenyeknek kitenni, így inkább beírattak aerobikra. Éreztem, hogy a csillogó ruhák és a kifelé szóló mosolygás nem az én világom, ugyanakkor a suliban egyre jobban élveztem a futásokat.

A Zalaegerszegen felnövő, de már Budapesten élő, 34 éves futó úgy emlékszik, tizenhárom éves kora körül ejtette végképp rabul az atlétika,

attól kezdve minden délután a pályán rótta a köröket, és futóiskolázott.

A mai napig érzem az atlétika pálya illatát, meghatározó emlék, amikor elkezdtem egyre jobban élvezni a futást. Az első versenyemen második lettem, majd a nyári edzőtáborba kerékpárral mentünk, ahol mindenkit letekerve elsőnek értem fel a hegy tetejére. Azóta is imádok hegyen vagy dombon felfelé futni, bringázni, innen pedig egyenes út vezetett a triatlonhoz. Jövőre, tizenöt év kihagyás után ismét célba veszek három triatlonversenyt, de majd szeretném alpesi körülmények között is próbára tenni magam.

Aszfalton és terepen is eredményes, elmondása szerint az eddigi legkedvesebb futóemléke a 2018-as Vadlán Ultra, amelyen az egyik legjobb barátnőjével sikerült a dobogó tetejére felállni. Neki akkor igazán élmény a verseny, ha nagy kihívást jelent, és a lehető legjobb formáját hozhatja ki magából. Taktikus, erejét jól beosztó futónak tartja magát, a táv végén, versenyszituációban vagy hajrá esetén is jól reagál.

A teljes cikket ITT olvashatja tovább.

Borítókép: Instagram

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.