Nyolcvan felett is élmény a túrázás

A 83 éves korábbi könyvtáros, Nancy Hackett orvosa tanácsára kezdte el járni a természetet, és már annyira otthon érzi magát benne, hogy szomorú, ha csak egy napot is ki kell hagynia a rossz idő miatt – olvasható a CsupaSport cikkében.

Forrás: CSUPASPORT2021. 11. 25. 11:41
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Idős korban sem kell lemondani a túrázásról, sőt kifejezetten jót tesz az egészségnek, ha valaki 80 éves kor felett is rendszeresen kirándul. Élő példa erre az Egyesült Államokban élő Nancy Hackett, aki amikor csak teheti, túrabotot ragad, és nekivág a természetnek.

Nem a távok, az eredmények és a rekordok hajtják, egyszerűen jól érzi magát a friss levegőn.

A korábban könyvtárosként dolgozó 83 éves hölgy fiatalon is szívesen túrázott, ám amikor kutyája 1997-ben elpusztult, lemondott a hobbijáról. Orvosa tanácsa kellett, hogy évekkel később újrakezdje, valamint a Woods Walknak nevezett program is motiválta, amelyen korosztálytól függetlenül részt lehet venni, és meghatározott távok teljesítéséért jelvényeket lehet gyűjteni.

Annyira megtetszett a program, hogy utána is folytattam a kirándulásokat – mesélte a Reconnectwithnature.org oldalának Nancy Hackett. – Bárhol szívesen járom a természetet, de mert idősödöm, a legtöbbet természetesen a lakóhelyem környékén sétálok. Naponta másfél órát szánok rá, van egy kedvenc padom, ahol mindig megpihenek. Innen szoktam figyelni az erdőt és lakóit; láttam már vidrákat, szarvasokat, kócsagokat és prérifarkasokat. Az egyik kedvenc állatom egy kócsag, el is neveztem Henrynek.

Nancy Hackett vonzalma a túrázás iránt gyerekkorából ered, tagja volt egy lány cserkészcsapatnak, amelyben számos hasznos dolgot megtanult.

A teljes cikket ITT olvashatja tovább.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pexels)

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.