Közel minden harmadik ember hagyott már otthon bekapcsolva valamit, amit nem kellett volna

A FOLO-jelenséghez kapcsolódó kutatás alapján a megkérdezettek 27 százaléka nem csak fél tőle, valóban hagyott már bekapcsolva elektronikus eszközöket – írja a vg.hu.

Forrás: vg.hu2021. 12. 09. 12:08
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Magyarországon először készült kutatás az otthon elhagyását kísérő stresszhelyzetekre, a FOLO-jelenségre (Fear of Leaving On) vonatkozóan. Az 1076 mintából álló, reprezentatív kutatás eredménye alapján az emberek 51 százaléka a nyitva hagyott ajtó, 36 százaléka a bekapcsolva felejtett elektronikus eszközök miatt stresszel távozáskor, 27 százalék valóban hagyott már bekapcsolva valamit, 10 százalék pedig vissza is fordul az ellenőrzés érdekében – olvasható az oldalon.

A megkérdezettek 50 százaléka számol a betörés veszélyeivel, 91 százaléka tesz is ellene valamit, az óvatosabbak több mint 80 százaléka pedig rendelkezik lakásbiztosítással. A kutatás alapján a négy leggyakoribb stresszfaktor a lakástűz, a betörés, a viharkár és a villámkár.

A FOLO-jelenségre reagál az Aegon kármegelőzési kampánya: Nagy Alexandra színésznő főszereplésével és az Országos Bűnmegelőzési Tanács szakmai partnerségével készült KÁR a para című edukációs filmekkel a biztosító támogatni kívánja az otthonok biztonságát és ügyfelei nyugalmát.

Az eredeti cikk ITT érhető el.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Unsplash)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.