időjárás 15°C Orbán 2022. május 25.
logo

Közel minden harmadik ember hagyott már otthon bekapcsolva valamit, amit nem kellett volna

Forrás: vg.hu
2021.12.09. 12:08
Közel minden harmadik ember hagyott már otthon bekapcsolva valamit, amit nem kellett volna

A FOLO-jelenséghez kapcsolódó kutatás alapján a megkérdezettek 27 százaléka nem csak fél tőle, valóban hagyott már bekapcsolva elektronikus eszközöket – írja a vg.hu.

Magyarországon először készült kutatás az otthon elhagyását kísérő stresszhelyzetekre, a FOLO-jelenségre (Fear of Leaving On) vonatkozóan. Az 1076 mintából álló, reprezentatív kutatás eredménye alapján az emberek 51 százaléka a nyitva hagyott ajtó, 36 százaléka a bekapcsolva felejtett elektronikus eszközök miatt stresszel távozáskor, 27 százalék valóban hagyott már bekapcsolva valamit, 10 százalék pedig vissza is fordul az ellenőrzés érdekében – olvasható az oldalon.

A megkérdezettek 50 százaléka számol a betörés veszélyeivel, 91 százaléka tesz is ellene valamit, az óvatosabbak több mint 80 százaléka pedig rendelkezik lakásbiztosítással. A kutatás alapján a négy leggyakoribb stresszfaktor a lakástűz, a betörés, a viharkár és a villámkár.

A FOLO-jelenségre reagál az Aegon kármegelőzési kampánya: Nagy Alexandra színésznő főszereplésével és az Országos Bűnmegelőzési Tanács szakmai partnerségével készült KÁR a para című edukációs filmekkel a biztosító támogatni kívánja az otthonok biztonságát és ügyfelei nyugalmát.

Az eredeti cikk ITT érhető el.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Unsplash)