Rózsaszín álomhajó: művészeti alkotásnak is elmenne a Pink Gin luxusvitorlás

A Pink Gin VI névre keresztelt hajó olyan, mintha most elevenedett volna meg az Alice Csodaországban írójának egy elfeledett könyvéből.

Forrás: VITORLAZASMAGAZIN.HU2022. 01. 05. 11:44
null
Fotó: Eva-Stina Kjellman
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Pink Gin VI névre keresztelt vitorlás olyan, mintha most elevenedett volna meg Lewis Carroll, az Alice Csodaországban írójának egy elfeledett könyvéből. Bár a hajó teste formájával és anyagválasztásával egyaránt a jövőt idézi, beltere korszakok és stílusok üde kavalkádja, az eklektika csodája – írja a Vitorlázás Magazin.

A minden porcikájában artisztikus belső dizájn láttán talán nem is hinnénk, hogy a hajó tulajdonosa nem művész – hanem éppenséggel mérnökember. Hans Georg Näder több mint száz szabadalom birtokosa, a berlini központú Open Innovation Space kutatói agytröszt tulajdonosa – és nem mellesleg 2013 óta a Baltic hajógyár többségi részvényese is. A Judel/Vroljik & Co. tervezőiroda tehát a kivitelező cég vezetője számára, annak pontos intenciói szerint álmodta meg a különleges hajót.

Az eredetileg ötvenméteresnek szánt Pink Gin a menet közben jelzett újabb és újabb igények mentén nőtt egyre nagyobbra, végül 53,9 méteres lett.

A teljes cikk ITT olvasható el.

Borítókép: Pink Gin VI (Fotó: Baltic Yachts)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.