Kevesebb szénhidrát szenvedés nélkül

Íme, néhány trükk, amelyek segítségével szenvedés és koplalás nélkül tudjuk csökkenteni a napi szénhidrátbevitelt.

Forrás: Diéta és Fitnesz2022. 08. 08. 10:42
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ügyeljünk az adagokra!

Ha már semmiképpen nem tudunk ellenállni egy finom péksütinek, csaljunk kicsit. Vágjuk hosszában ketté a péksütit, kenje meg például túróval, kevés mandula- vagy mogyoróvajjal – olvasható a Diéta és Fitnesz cikkében. Ha édes süteményt választunk, lekvár helyett friss gyümölcsöt tegyünk rá. Így csökkenthetjük a szénhidrát mennyiségét, mégsem érzzük úgy, hogy minden finom falattól megfosztjuk magunkat. A pékáru másik felét csomagoljuk be, és tegyük el későbbre vagy másnap reggelre.

Keressük az alternatívát!

Krumpli helyett válasszunk édesburgonyát, fehér helyett barna rizst, és a megszokott mennyiségből is csípjünk le egy kicsit. Fűszerezzük borssal, paprikával, zöldfűszerekkel a köretet, így markánsabb lesz az íze, és kevesebbet kívánunk enni belőle.

Cseréljük le a fehér kenyeret!

Fehér kenyér helyett teljes kiőrlésű vagy korpás kenyérből készítsünk szendvicset. Habár a kalóriák számát tekintve nem spórolunk, viszont lassú felszívódású szénhidrátot juttatunk a  szervezetünkbe, így tovább maradhatunk jóllakottak, és elkerülhetjük a felesleges nassolást.

Palacsinta másképp

Nyugodtan együnk palacsintát reggelire, csak a receptúrán változtassunk kicsit, hogy kevesebb legyen a fogásban a szénhidrát: egy közepes banánt törjünk össze, keverjünk hozzá két tojást és egy csipet sót. Reggel ajánlott kicsit több szénhidrátot bevinni, de így sem szenvedünk majd energiahiányban: a banán ugyanis gyorsan felszívódó szénhidrátban gazdag gyümölcs. Szórjuk meg egy kevés kakaóval vagy fahéjjal.

A teljes cikk IDE kattintva olvasható.

Borítókép: Illusztráció (Forrás: Pexels)

 

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.