A magyar Guinness-világrekorder újra nekivág az óceánnak

A hatszoros óceánátkelő hajós másodszor vág neki, hogy átszelje az Atlanti-óceán két partja közötti 5200 kilométeres távot.

Forrás: vg.hu2020. 12. 21. 15:07
null
Rakonczay Gábor saját maga által tervezett és épített SUP-jával vág neki az útnak Forrás: PEXELS
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A sikertelen januári próbálkozás után Rakonczay Gábor kétszeres Guinness-világrekorder extrémsportoló újra nekivág, hogy

egy speciális szörfdeszkán állva átevezze az Atlanti-óceánt.

A hatszoros óceánátkelő hajós egy saját maga által tervezett és épített, 5,5×1,5 méteres, merev testű SUP-pal teljesen egyedül, kísérő hajó nélkül próbálja teljesíteni a Gran Canaria és Antigua közötti 5200 kilométeres távot. A különleges expedíciót 55-65 naposra tervezi.

Ha ideálisak lesznek az időjárási viszonyok, akkor a két ünnep között indulok. Nagyon fontos, hogy az első két-három napban megfelelő legyen a szélirány ahhoz, hogy el tudjam hagyni a szigetcsoportot

– mondta az MTI-nek Rakonczay, aki múlt csütörtökön utazott ki Gran Canariára.

Rakonczay Gábor saját maga által tervezett és épített SUP-jával vág neki az útnak
Fotó: PEXELS

Az első, januári próbálkozásakor már a második napon egy nagyobb úszó tárgy csapódott a SUP aljának, megsérült a tőkesúly és víz szivárgott a járműbe. Ezért a magyar hajós visszatért a kiindulási állomásra, de mivel a javítás miatt már kicsúszott volna az átkelésre megfelelő időszakból, így nem kezdett bele újra.

Kiderült, hogy ez most nemcsak a soron következő hajóút lesz a számomra, hanem a HAJÓÚT, így csupa nagy betűvel. Bevállalásban és a rizikófaktort tekintve ugyanis kiemelkedik a többi közül, és még komolyabban kell vennem

– magyarázta Rakonczay, aki kitért arra is, hogy ez az expedíció két tekintetben lesz más, mint a januári.

„Egyrészt most majdnem egy hónappal előbb, jobban az időjárásnak megfelelő szezonban indulok, és a tőkesúly egyszerűbb és erősebb konstrukcióval lesz felfüggesztve” – fogalmazott Rakonczay, akinek tájékoztatása szerint bár a Kanári-szigeteken minimális a fertőzöttség, a beutazáshoz szüksége volt egy 72 óránál nem régebbi negatív PCR-tesztre, emellett QR-kóddal kellett becsekkolnia, ami csak 48 órával az indulás előtt aktiválódott.

A teljes cikket ITT olvashatja tovább.

Rakonczaynak Guinness-rekordot érne Nagy-Britannia megkerülése

A világ legkeményebb evezősversenyén, a viadal története során először indul magányosan a magyar kenus.

„Először, egyedül, magyarként , a világ legkeményebb evezősversenyén” – ezzel a Facebook-bejegyzéssel adta hírül Rakonczay Gábor, hogy elindul a GB Row 2018-on. A verseny honlapja a világ legbrutálisabb evezős viadalaként aposztrofálja a kihívást, ami valóban nem egy gyaloggalopp. Nagy-Britanniát kell körbeevezni, melynek északi partvidékén egészen kegyetlen időjárási körülményekkel szembesül az ember. A táv 2000 mérföld, az indulók nem vehetnek igénybe külső segítséget, megállás nélkül kell célba érniük.

Korábbi cikkünket ITT olvashatja tovább.

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.