Egyre népszerűbb az új tihanyi instant körtúra

A Groove Trails tavaly ősszel indította el a Helka Kört, a gyorsan népszerűvé váló túrát teljesítve 15 vagy 36 kilométeren járhatjuk be a Balaton-felvidéket. A szervezők mindeközben a jótékonyságra is figyelmet fordítanak – írja a csupasport.hu.

Forrás: CSUPASPORT.HU2021. 01. 24. 10:41
null
Tihany, 2016. június 8. Házak a Tihanyi-félszigeten, a bencés apátság közelében 2016. június 8-án. MTI Fotó: Máthé Zoltán Fotó: MTI/Máthé Zoltán

A Groove Trails tavaly ősszel indította el a Helka Kört, a gyorsan népszerűvé váló túrát teljesítve 15 vagy 36 kilométeren járhatjuk be a Balaton-felvidéket. A szervezők mindeközben a jótékonyságra is figyelmet fordítanak – írja a csupasport.hu.

A Groove Trails zöld, innovatív instant túráiról már többször írt oldalukon a Csupa Sport, a legfrissebbet tavaly ősszel a Tihanyi-félszigeten jelölték ki. A 15 és 36 kilométeren teljesíthető, a leghíresebb balatoni monda mesebeli szépségű alakjáról elnevezett Helka Kör a térképre szív alakot rajzolva fűzi fel a látnivalókat a tihanyi apátságtól kezdve a Belső-tavon és az Aranyház gejzírkúpon át a magaslatok és az Őrtorony-kilátó nyújtotta lebilincselő panorámán keresztül egészen a Barátlakások titokzatos romjaiig.

A Tihanyi-félsziget és a bencés apátság népszerűsége rohamosan megnőtt az utóbbi években
Fotó: MTI/Máthé Zoltán

„A koncepció az elsők között, már tavaly tavasszal megfogant a fejünkben, de sok időt vett igénybe, amíg alaposan bejártuk a helyszínt és kijelöltük, így csak nemrég indítottuk el – mondta a Helka Kör indításáról Marosi Bence, a Groove Trails egyik alapítója.

– Mi is meglepődtünk, mennyire felpörgött a túra, de nagyon örülünk neki. Tihany könnyen megközelíthető, nagyon látványos hely, a tizenöt kilométeres körtúrán a rövid távhoz képest pedig különösen sok a látnivaló.”

Márciusban lesz egy éve, hogy elindult a Groove Trails, ennek ellenére már teljesítette első éves céljait.

A túrákat összesen már több mint ötszázan teljesítették, a teljesített kilométerek száma pedig meghaladja a tízezret. A visszajelzések szinte egyöntetűen pozitívak, az alapítók elmondása szerint követőtáboruk szereti az általuk képviselt zöld vonalat.

Erre utal az is, hogy amikor a Ráckevei–Soroksári-Duna-ágban nemrég olajszennyeződés történt, a Groove Trails a decemberi nevezési díjakból befolyó összeg 25%-át felajánlotta a helyreállítási munkálatokat végző Ráckevei-Duna-ági Horgász Szövetség részére, és mindezt saját zsebből nevezésenként 1500 forinttal megtoldotta.

A teljes cikket ITT olvashatja tovább.

Idén is teljesíthető a családi túramozgalom

Sokak számára motivációs tényezővel bírhat, ha a természetjáráshoz valamilyen kihívás is kapcsolódik. A Teljesítménytúrázók Társasága által kiírt „Túrázik a Család” mozgalom teljesítése egész éves elfoglaltság lehet – írja a csupasport.hu.

Aki rendszeresen jár teljesítménytúrákra, és szeretné, hogy lelkesedése a családtagjaira is átragadjon, mindenképp jól teszi, ha vet egy pillantást a Teljesítménytúrázók Társasága (TTT) „Túrázik a család” elnevezésű családi mozgalmára, amelynek célja a szabadidő közös eltöltése túrázás, természetjárás keretein belül, valamint a gyerekek kimozdítása a természetbe.

Korábbi cikkünket ITT olvashatja tovább.

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.