Konyhai praktika: így lesz újra friss a brokkoli

Bizony mindannyiunkkal előfordult már, hogy vásároltunk valamit, betettük a hűtőbe, aztán elfeledkeztünk róla. Így jártam a minap a brokkolival. Egy egész fejjel vettem, ám végül napokat töltött a hűtőben érintetlenül. Mire ráeszméltem, hogy még mindig a felhasználásra vár, már elvesztette frissességét. Mit lehet ilyenkor tenni? – írja az Origó.

Forrás: origo.hu2021. 02. 09. 14:29
null
Így mentheti meg a brokkoliját az enyészettől Forrás: Pexels
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Persze nem volt fogyaszthatatlan, felhasználhattam volna így is, ám a kérdés szöget ütött a fejembe. Végül addig-addig keresgéltem, hogy rábukkantam egy nagyon egyszerű trükkre,

amely minden zöldségnél működik.

Mit kell tennünk?

Tisztítsuk meg a brokkoli alsó részét, majd tegyük egy pohár vízbe és úgy a hűtőbe. Hagyjuk ott néhány órát, majd nézzük meg az eredményt. Ezt a trükköt egy TikTok videóban is bemutatták, ott egy már sárguló brokkolit tett egy nő egy pohár vízbe.

Miután berakta a hűtőbe, és később visszanézett, a brokkoli újra szép zöld volt. A videóját több mint 300.000-ren látták, és el voltak ájulva tőle.

Így mentheti meg a brokkoliját az enyészettől
Fotó: Pexels

Rengeteg tanács érkezett a videója alá, amely szerint ez a módszer a többi zöldségnél is jól működik, amikor már elkezdenek fonnyadozni. Például a salátánál, a sárgarépánál vagy a paszternáknál.

Érdemes kipróbálni!

Az eredeti cikket ITT érheti el.

A brokkoli jóval több annál, mint aminek gondoljuk

Ám amikor az elkészítéséről van szó, leginkább a krémleves és a rakott brokkoli jut eszünkbe. Legalábbis eddig így volt, most azonban összeszedtünk hat izgalmas ételt, amelyben fő alapanyag a brokkoli, és egyáltalán nem unalmas.

Brokkolis tészta: Hihetetlenül egyszerű elkészíteni! Csak daraboljuk fel a brokkolit kis virágokra, rottyantsuk össze tejszínnel, sajttal, esetleg más pirított zöldségekkel, és tálaljuk tésztával.

Lehet pizzafeltét: Pirítsuk meg egy kevés olajon a brokkolivirágokat, sózzuk, borsozzuk, és tegyük a házi készítésű pizzánkra, mielőtt

megsütjük.Reszeljünk rá egy kis sajtot, hogy jól ráolvadjon a sütés során.

Készítsünk belőle muffint: Igen, muffint! A sós, brokkolis, sajtos muffin lesz az új kedvenc reggelink. De akár önmagában vagy a levesek mellé is fogyaszthatjuk.

Egészséges és tartalmas fogás, amely hosszabb időre eltelít.

Tovább

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.