A gránátalma finom és egészséges, egyszerűen nem lehet megunni

A gránátalma egy frissítő, finom, édes gyümölcs, amit egyszerűen nem lehet megunni. Készíthetünk belőle bármit, süteményt, turmixot, kekszet, mártást, a végeredmény isteni finom lesz. Amellett persze, hogy finom, számos jótékony tulajdonsága is van.

Forrás: origo.hu2020. 10. 04. 19:14
null
Forrás: Pexels
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A gránátalma gazdag antioxidánsokban, így támogatja a szív- és az érrendszer egészségét, illetve az általános immunitást. A benne lévő punicalagin épp egy ilyen antioxidáns, ráadásul rendkívül erős

Fotó: Pexels

A gránátalmában háromszor több antioxidáns van, mint a vörösborban vagy a zöldteában. Rost, fehérje, C- és K-vitamin, folát és kálium van benne.

A gyümölcs még a fogyásban is segíthet azáltal, hogy csökkenti a testzsírt.

A gránátalmának erős gyulladáscsökkentő tulajdonságai vannak, amely nagyrészt a punicalagin antioxidánsnak köszönhető.

Fotó: Pexels

Segít nagyobb véráramlást biztosítani a test minden területére, beleértve a nemi szerveket is. Néhány kutatás szerint a gránátalma leve hasznos lehet a merevedési zavar leküzdésében.

Állatokon végzett vizsgálatok azt mutatják, hogy a gránátalma-kivonat előnyös lehet az ízületi gyulladás számos formája ellen, de emberi kutatásra is szükség van.

Antibakteriális és gombaellenes tulajdonságai védelmet nyújthatnak a száj fertőzései és gyulladásai ellen is.

Fotó: Pexels

Hogyan fogyasszuk?

Ehetjük önmagában is, hiszen rendkívül finom, azonban érdemes jobban kihasználni a benne rejlő lehetőségeket.

Készíthetünk belőle gyümölcssalátát, chutney-t, hozzáadhatjuk joghurthoz, a reggeli zabkásához, de jól illik a sült padlizsánhoz, a vaníliapudinghoz és a panna cottához is.

Fotó: Pexels

Milyen egészségügyi hatásokkal jár a tökmag fogyasztása?

A tökmag rendszeres fogyasztása számos egészségügyi előnnyel járhat, jelentős mennyiségű egészséges zsírt, magnéziumot, cinket biztosít a szervezet számára.

28 gramm megpucolt tökmagban kb 151 kalória van, 5 gramm szénhidrát, 7 gramm fehérje és 13 gramm zsír van. Ezeken kívül a tökmag bővelkedik rostban, K-vitaminban, foszforban, magnéziumban, cinkben. Nézzük, milyen egészségügyi hatásokkal jár, hogy ha rendszeresen fogyasztasz ebből az értékes magból.

  • Gyulladáscsökkentő hatása van
  • Csökkenti a rákos megbetegedések kockázatát
  • Magas a magnéziumtartalma
  • Segít a vércukorszint szabályozásában
  • Magas a rosttartalma
  • Javít az alvás minőségén
  • A gránátalma további hasznos tulajdonságairól az alábbi linkre kattintva olvashat

    Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

    Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.