Több mint duplájára nő a légi utasok száma

Kína átveszi Amerikától az első helyet 2030-ra.

NT
2014. 10. 16. 21:20
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A szövetség csütörtöki, MTI-hez eljuttatott közleményében rámutatott, hogy Kína átveszi Amerikától az első helyet 2030-ra, az ázsiai országban 2034-re 1,3 milliárdra emelkedik az utasforgalom, ami 856 millióval nagyobb az idénre várhatónál és 5,5 százalékos éves bővülési rátát feltételez. Ehhez képest az Egyesült Államokban az IATA becslése szerint a forgalom 3,2 százalékos évi ütem mellett 1,2 milliárdra emelkedik 2034-ig.

Indiában 2034-re 266 millióval, Indonéziában 183 millióval, Brazíliában pedig 170 millióval nőhet az éves utasforgalom. Az ázsiai–óceániai térség utasainak száma 2,9 milliárdra emelkedhet, míg a legkisebb mértékben, 2,7 százalékkal az európai utasforgalom nőhet, 1,4 milliárdra húsz éven belül. A jelenleg legnagyobb mértékben bővülő közel-keleti régió forgalma 4,9 százalékkal nőhet évente 2034-re.

Az országpárokat vizsgálva az IATA szerint az Indonézia és Kelet-Timor közötti légi forgalom nő majd a legnagyobb mértékben, évi 15 százalékkal, és általában az ázsiai és dél-amerikai országok között élénkül a legjobban a forgalom. Az európai országok pár helyet visszaesnek majd az éves utasforgalmi listán: Németország az ötödikről a nyolcadikra, Spanyolország a hatodikról a hetedikre, Franciaország pedig a hetedikről a tizedikre.

Az IATA szerint a növekedést támogatja a repülési költségek további csökkenése is: becslésük szerint évi 1-1,5 százalékkal fog kevesebbe kerülni a repülés.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.