időjárás 11°C Zalán 2023. március 30.
logo

Erdős Norbert: Csak az EP-választások után lesz szavazás az agrárreformról

Forrás: MTI
2019.02.22. 13:48

Sikerült elérni, hogy az Európai Parlament (EP) csak a május végi választások után szavazzon majd az agrárreformmal kapcsolatos álláspontjáról – tájékoztatta az MTI-t Erdős Norbert fideszes EP-képviselő pénteken.

Mint közölte, Phil Hogan uniós mezőgazdasági biztos azt szorgalmazta, hogy az EP még a választások előtt szavazzon az álláspontjáról, az agrárpolitikai szövegek viszont messze nincsenek készen, és még az egyes frakciókon belül sincs egyetértés számos kérdésben.

Végül azonban az EP mezőgazdasági bizottsága nagy többséggel április elejére halasztotta a szavazást, így ebben a ciklusban már nem kerülhet a plenáris ülés elé az Európai Unió új agrárpolitikájának ügye.

„Azaz a következő, várhatóan bevándorlásellenes többségű parlament dönthet majd a vidék jövőjéről, amely a migráció támogatása helyett reményeink szerint újra a hagyományos kohéziós és agrártámogatásokat helyezi előtérbe” – írta közleményében a képviselő.

„A minőség fontosabb a gyorsaságnál” – emelte ki.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.