ITM: Várhatóan 1200 iskola vesz részt a Pénz7 témahéten

Az idén várhatóan 1200 iskola több százezer diákkal vesz részt a Pénz7 elnevezésű témahéten, amely során igyekeznek megismertetni a fiatalokkal a pénz és a vállalkozás világát – mondta az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) gazdaságfejlesztésért felelős helyettes államtitkára szerdán az M1 aktuális csatornán.

Forrás: MTI2019. 02. 20. 10:55
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szepesi Balázs azt mondta, Magyarországon jelenleg mintegy 500 ezer ember él meg saját vállalkozásából, de az országban széleskörű ódzkodás figyelhető meg a saját vállalkozás indításától.

A február 25. és március 1. között megtartandó témahét keretén belül szeretnék arra ösztönözni a fiatalokat, hogy ezt a „szabad és felelősségteljes” életet válasszák – tette hozzá.

Ismertette, a diákok többek között részt vehetnek egy háromórás foglalkozáson, ahol először összegyűjtik az életüket jellemző problémákat, majd azokra kidolgoznak egy vállalkozási ötletet. Ezután egy önkéntes vállalkozó elmondja nekik, hogy a tapasztalatai alapján hogyan lehetne megvalósítani az ötleteiket.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.