időjárás 3°C Karola , Károly 2023. január 28.
logo

Újabb tíz névre derülhet fény a brüsszeli korrupciós botrányban

Parragh László: A magyar vállalkozások várakozásai kedvezőek

Forrás: MTI
2019.02.27. 15:45

Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke egyebek közt arról beszélt a a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) gazdasági évnyitó rendezvényén, szerdán Budapesten., hogy a magyar vállalkozások várakozásai kedvezőek, a jövőre nézve optimisták és bizakodóak.

A kamara elnöke szerint fel kell készülni a megtorpanás nélküli növekedésre, és ehhez a termelékenységet javítani kell, tompítani kell a magyar gazdaság függőségét magyar tulajdonú vállalkozások erősítésével, a mesterséges intelligencia területe pedig kitörési pontot jelentene az ország számára. Parragh László elmondta, a kamara több területen is segíti a vállalkozásokat, példaként említette, hogy országos vállalkozói mentor programot működtet, a modern vállalkozások programban 14 900 céget támogatnak a digitalizációban.

Az MKIK elnöke beszélt a Széchenyi Kártya programban eddig elért eredményekről, ismertetve, hogy 2001 óta 280 ezer Széchenyi Kártyát adtak ki, ezzel 2146 milliárd forintot juttattak a vállalkozásokhoz. A kamara javasolja a kártya agrárcélú beruházásokra való kiterjesztését, megfontolásra ajánlják a fix kamatozás, illetve az exportkártya bevezetését – mondta Parragh László.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.