Jakab István: Semmilyen körülmények között sem csökkenhetnek az uniós agrárforrások

Semmilyen körülmények között sem csökkenhetnek az uniós agrárforrások, ezért a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége (Magosz) és a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) az átcsoportosítások megelőzése érdekében kezdett aláírásgyűjtésbe – mondta Jakab István, a Magosz elnöke az M1 aktuális csatornán pénteken.

Forrás: MTI2019. 03. 01. 11:42
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hozzátette: az átcsoportosított összegeket illegális bevándorlók ellátására, integrációjára használná fel az unió.

Rámutatott: ha ez megtörténik, akkor a folyamatos termeléshez biztosított források 16 százalékkal csökkennének, míg a fejlesztési forrásokat még inkább megnyirbálnák, 26 százalékkal kevesebb lenne a jelenlegi uniós agrárforrásokhoz képest.

Kiemelte: fontos, hogy a gazdák a jelenlegi agrártechnológiák megújítására, a növekvő kötelezettségek mellett ne kapjanak kevesebb támogatást. Az unió folyamatosan a gazdák kárára köt nemzetközi megállapodásokat, a forráselvonás pedig tovább veszélyeztetné a gazdák versenyképességét – fűzte hozzá.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.