Kis SUV-vel rukkol elő a Tesla

Magyar Nemzet
2019. 03. 05. 13:49
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Tesla Model 3 elektromos autó platformjára épülő új SUV modellt mutat be március 14-én a Tesla – jelentette be Twitter-üzenetben Elon Musk, a cég vezérigazgatója. A Model Y nevet viselő SUV tömege mintegy tíz százalékkal lesz nagyobb az alapul szolgáló Model 3 tömegénél, így hatótávja is némileg kisebb lesz. Az ára is tíz százalékkal haladja majd meg az alapjául szolgáló Model 3 limuzin adók, valamint elektromos autókra adott kedvezmények nélkül 35 ezer dolláros alapárát – írja az MTI.

A Model Y a Tesla második SUV modellje. Az első a Model S limuzin platformjára épülő Model X volt. Elon Musk bejelentése szerint a Tesla a Model Y esetében már elkerüli a Model X szárnyszerűen felfelé nyíló ajtói által okozott gyártási problémákat. Előkészületben van egy pick-up piaci bevezetése is. Az Észak-Amerikában népszerű jármű-kategóriába illeszkedő modelljét még az idén bemutatja a Tesla – jelentette be Elon Musk.

Több mint ezer dollárral csökkenti Model 3 járművének árát az elektromos autókat gyártó Tesla az év elején. A cég már másodjára csökkentette a Model 3 árát, így a legolcsóbb változat 42 900 dollárba (mintegy 12 millió forintba) fog kerülni az Egyesült Államokban. A társaság a vártnál kevesebb Model 3-típust adott át a tavalyi utolsó negyedévben, majd január elején minden járművének árát csökkentette, hogy ellensúlyozni tudja a környezetvédelmi adókedvezmény mérséklését. Korábban bejelentették, több ezer munkahelyet számol fel és jelentősen növeli a Model 3 termelését, azt remélve, hogy annak alacsonyabb árával több vásárlót tud elérni, mint luxusjárműveivel.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.