Eltérő elemzői várakozások a tőzsdén

Eltérően ítélik meg a pénteki kereskedés várható irányát a Budapesti Értéktőzsdén (BÉT) az MTI-nek nyilatkozó piaci szakértők.

Forrás: MTI2019. 04. 26. 11:57
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kocsis Márió, a Concorde Értékpapír Zrt. elemzője elmondta, hogy a technológiai részvények felülteljesítésével mérsékelt csökkenéssel zártak az amerikai papírok, és az ázsiai kereskedésben is gyengeség tükröződik. A nap folyamán a vállalati jelentéseken túl a délután érkező amerikai GDP (bruttó hazai termék) adatokra figyelnek a piaci szereplők, ezért addig némi kivárás is jellemezheti a piacokat, így a nap elején iránykeresésre számít a magyar tőzsdén is.

Varga Zoltán, az Equilor Befektetési Zrt. senior elemzőjének kommentárja szerint jelentős negatív korrekció történt csütörtökön a BÉT-en, hetek óta nem látott mértékű profitrealizálás zajlott, amely kisebb intenzitással ugyan, de pénteken is folytatódhat.

Az elemző kiemelte, hogy a vezető részvények közül a Richter piacán volt látható a leghevesebb mozgás, a gyógyszergyártó árfolyama a következő napokban az 5650-5700 forintos szintig korrigálhat. Az OTP nem törte át a 13 000 forintos szintet, a papír esetében is további csökkenésre számít. A Mol árfolyamában a 3350 forintos szintre érdemes figyelni, amely korábban meghatározó ellenállási szintet jelentett, ugyanakkor már támaszként működik. A Magyar Telekom technikai képe továbbra is negatív, a következő hetekben elérheti akár a 435-440 forintos zónát is – tette hozzá.

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 509,51 pontos, 1,17 százalékos csökkenéssel, 43 053,87 ponton zárt csütörtökön. A részvénypiac forgalma 10,4 milliárd forint volt. A Mol árfolyama 48 forinttal, 1,39 százalékkal 3402 forintra csökkent, 2,1 milliárd forintos forgalomban. Az OTP-részvények ára 100 forinttal, 0,77 százalékkal 12 870 forintra esett, forgalmuk 3,5 milliárd forintot tett ki. A Magyar Telekom 2 forinttal, 0,44 százalékkal 454 forintra gyengült, forgalma 618,2 millió forint volt. A Richter-papírok ára 95 forinttal, 1,61 százalékkal 5800 forintra csökkent, forgalma 2,4 milliárd forintot ért el.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.