Új InterCity vonal a friss MÁV-menetrendben

Magyar Nemzet
2019. 04. 08. 8:48
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az utasok számára kedvező változások léptek életbe tegnap a vasúti menetrendben – ismertette a MÁV-Start, amely hagyományosan a tavasz elejére finomhangolja az előző év decemberében életbe léptetett ütemezést. A Balatonhoz utazók április 27-től előszezoni vonatokkal utazhatnak, a társaság sűrítette a járatokat, és számos szerelvény több megállóhelyen áll meg, mint a téli időszakban.

A Budapest–Debrecen–Záhony vonalon új InterCity-járatot is forgalomba állítanak Sóstó IC néven az iskolaidőszakban, péntekenként és vasárnaponként. Június 14-ig péntekenként két jelenleg is közlekedő vonat egyesítésével új sebesvonat közlekedik a Nyugati pályaudvar és Nyíregyháza között.

A kelebiai vonalon jelentős változás, hogy december 7-ig a Budapest–Kunszentmiklós-Tass–Kelebia vonalon közlekedő személyszállító vonatok Budapestről, a Keleti pályaudvarról indulnak és oda is érkeznek.

Az utasok igényei mellett ezt az is indokolja, hogy áprilisban elkezdődhet az M3-as metró Kőbánya-Kispest és Nagyvárad tér közötti szakaszának felújítása. E vonalon a 340/341-es számú Belgrád nemzetközi gyorsvonatpár nem közlekedik Budapest–Keleti pályaudvar és Kelebia viszonylatban. Az eljutások biztosítása érdekében Kiskunhalasról a Keletiből érkező vonat 22.29-kor továbbközlekedik Kelebiára, míg az ellenkező irányban a Kelebiáról 4.48-kor induló vonat Kiskunhalason át a Keletiig közlekedik.

Péntekenként a Győrből 15.09-kor induló vonat 16.07-kor megáll Bicskén, így több utas tudja igénybe venni a hét utolsó munkanapján. A Celldömölk–Győr vonal változása, hogy a Szombathelyről Celldömölkön át Győr felé 5.19-kor induló vonat Győr-Gyárváros megállóhelyen 7.12-kor megáll. A vonat kedvező és közvetlen eljutást biztosít a reggeli órákban munkába és iskolába igyekvőknek.

A Székesfehérvár–Szombathely vonalon az első vonat Celldömölk és Szombathely között 5 perccel korábban közlekedik. A meglévő csatlakozások és eljutások a szombathelyi állomáson továbbra is biztosítottak lesznek Kőszeg és Szentgotthárd felé. A Pusztaszabolcs–Börgönd–Székesfehérvár vonalon a Bz motorvonatok helyett korszerű Desiro motorvonat áll forgalomba, amellyel komfortosabb, kényelmesebb és akadálymentes az utazás.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.