Az átlagosnál hamarabb, már a jövő hét végén megjelenhet nagy mennyiségben a friss, hazai szamóca, amely ízében és állagában is sokkal jobb az importnál – hívta fel a figyelmet a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK). Jelenleg még javarészt görög és spanyol importszamócával találkozhatnak a vásárlók, de az utóbbi hetekben már megjelent a magyar üvegházi, fóliás gyümölcs is. A rekordmeleg áprilisi tavasz felgyorsította a növények növekedését, ennek következtében idén kevésbé lesz észrevehető a különbség a fóliás, valamint a szabadföldi szamóca betakarítási ideje között. A friss, emiatt ízében és állagában is közkedveltebb szabadföldi szamóca szezonja május közepétől június közepéig tarthat.
Az ásványolaj-szövetség állítja: a középmezőnyben vannak a magyar üzemanyagárak
Szerintük a tengerrel rendelkező országok helyzeti előnyben vannak.