Egyre nagyobb kincset ér a Föld ivóvízkészlete

Magyar Nemzet
2019. 06. 12. 16:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kínában az egy főre jutó vízkészlet rendkívül alacsony, mert bár 2,8 ezermilliárd köbméteres vízkincsével a világon a harmadik, a nagy népesség ­miatt az egy főre jutó mennyiség csupán a globális átlag 25 százalékát teszi ki – mondta a Pekingben megrendezett magyar–kínai vízipari csúcstalálkozón a kínai vízgazdálkodási minisztérium helyettes osztályvezetője. Vang Hua a távirati iroda szerint hangsúlyozta: kormányzatuk nagy hangsúlyt fektet a vízvédelemre, amely helyzete javul, még a népesség növekedése, illetve a nagy ütemű gazdasági fejlődés ellenére is.

A vízgazdálkodásban közreműködik Magyarország is, miután 2016-ban együttműködési szándéknyilatkozatot írt alá a kínai vízügyi tárca a Belügyminisztériummal.

Lábdy Jenő, az Országos Vízügyi Főigazgatóság műszaki főigazgató-helyettese rávilágított: a magyar vízgazdálkodás nagyban függ a szomszédos országoktól, ezért Magyarország mindegyikkel kétoldali megállapodást kötött, további mintegy 30 országgal pedig együttműködési szándéknyilatkozatot írt alá. Az Országos Vízügyi Főigazgatóság műszaki főigazgató-helyettese emellett bemutatta, hogy milyen korszerű módszereket alkalmaznak hazánkban az árvíz, a belvíz és aszály okozta problémák megfékezésére és elhárítására.

A csúcstalálkozót a Magyarország és Kína diplomáciai kapcsolatfelvételének 70. évfordulója alkalmából tartott eseménysorozat részeként tartották meg öt magyar vízgazdálkodási vállalat és társulás képviselőinek részvételével, akik bemutathatták tevékenységüket a potenciális partnereknek.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.