Dubaji inkubátor vár a hazai startupokra

Magyar Nemzet
2019. 07. 30. 9:09
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Magyar technológiai startupvállalkozások is jelentkezhetnek a dubaji központú FasterCapital inkubációs programjára – tájékoztatott a távirati iroda. A cég által kiválasztottak csaknem hatszázmillió forintnyi befektetéshez juthatnak, és üzletfejlesztési mentorprogramban is részt vehetnek. Utóbbi keretében a csapatok könyvelési, humán erőforrás, marketing-, jog, üzletfejlesztés és PR-tanácsadói szolgáltatásban részesülnek.

Hanyecz Imre, a FasterCapital magyarországi képviselője elmondta, hogy a dubaji cég 2014-ben kezdett el foglalkozni kezdő vállalkozások felkarolásával, inkubációjával. A programokban eddig huszonhat cég vehetett részt, ezek közül húsz már piacra is lépett. A pályáztató inkubációs modellje abban különbözik másokétól, hogy a teljes program virtuá­lisan zajlik, így a start­upoknak fizikailag nem kell költöz­niük a részvételhez.

A projektekbe a FasterCapital társalapítóként száll be a tőkeigény ötven százalékáig, de indokolt esetben ennél magasabb arányt is vállalhat. A fennmaradó tőkehányadot további külső befektető segítségével biztosítják. A jelentkezéseket szeptember 15-ig várják.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.