Digitális közösségi alkotóműhelyt adtak át Kecskeméten

Pölöskei Gáborné a digitalizációt kihívásnak nevezte, mint mondta a „digitalizáció korát ki kell szolgálni, meg kell élni”, az iskoláknak mint alapkészséget kell ezt átadni.

Forrás: MTI2019. 09. 12. 12:45
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Új, Digitális közösségi alkotóműhelyt adtak át csütörtökön a Kecskeméti Szakképzési Centrum Kandó Kálmán Szakgimnáziuma és Szakközépiskolájában.

Pölöskei Gáborné, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) szakképzésért és felnőttképzésért felelős helyettes államtitkára az átadón a digitalizációt kihívásnak nevezte, mint mondta a „digitalizáció korát ki kell szolgálni, meg kell élni”, az iskoláknak mint alapkészséget kell ezt átadni. Hozzátette: mintegy 400 ezer ember él ma közvetlenül a munkaerőpiacon az informatikából, de minden embernek kell, igaz különböző mértékben, ilyen tudással rendelkezni.

Szólt arról, hogy a foglalkozások tanításánál tudomásul kell venni, hogy módosítani, fejleszteni kell a tartalmakat, mert az eszközök, amelyekkel tanítanak, is fejlődnek.

Feladatnak nevezte, hogy a szakmák tanítása során átadják a digitális ismereteket, amelyekre szükség lesz majd a munkaerőpiacon. Továbbá, hogy ezért megújítsák a tanárképzést, a tanár továbbképzést, hogy az a digitalizációt érintő ismeretekkel is bővüljön.

Kiemelte: a humán erőforrás, az emberi tényező kikerülhetetlen, meghatározó a digitalizáció korában is.

Szólt arról, hogy 40 alkotóműhelyt adnak át az országban.

A műhelyeket egyfajta lehetőségnek nevezte, hogy „a huszonegyedik századot oktassuk”, és lehetőség a közösségteremtésre is. Továbbá arra, hogy pályaorientációt is nyújtsanak, hogy felkeltség az érdeklődést a különféle szakmák iránt, megújuljon a belső szakmai képzés is az iskolákban.

Juhász Imre, az iskola igazgatója elmondta: mindig nyitottak voltak az innovációra és a műhely használatára is oktatási innovációként tekintenek, ahol élményalapú tudást szerezhetnek a tanulók.

A Kecskeméti Szakképzési Centrum csaknem 520 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (Ginop) pályázatán a szakképzési centrum fejlesztéséhez, e projekt keretében valósult meg az új Digitális közösségi alkotóműhely.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.