Egyre több társaságon segít a kezesség állami vállalása

Magyar Nemzet
2019. 09. 01. 11:04
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az MFB-csoporthoz tartozó Garantiqa Hitelgarancia Zrt. kezességvállalásával 961 milliárd forintnyi hitel jutott több mint 32 ezer hazai vállalkozáshoz az idei első fél évben, ami 17 százalékos növekedés az előző év azonos időszakához képest – közölte tegnap a társaság. A közlemény idézi Búza Éva vezérigazgatót, aki az eredményekkel kapcsolatban kiemelte: a tavalyi kiugróan sikeres év után az idei esztendő első felében is markáns növekedést sikerült elérni, az elmúlt évek gazdasági növekedése és az idei első félév jelentős GDP-bővülése a hazai kis- és középvállalatoknak kedvező környezetet biztosít a fejlődéshez, így továbbra is magas a hitelezési dinamika.

A Garantiqa várakozása szerint a társaság segítségével megvalósuló hitelek összege az év végére elérheti az ezer milliárd forintot.

Kiemelten fontos cél, hogy a Garantiqa az állami kezességvállalással minél több olyan vállalkozás mellé odaálljon, amelyek enélkül nem tudnának forráshoz jutni. Az idei év egyik fontos gazdaságpolitikai elvárása a társasággal szemben, hogy fokozottan elősegítse a kockázatosabb vállalati szegmens forráshoz jutását.

Folytatódik a Magyar Nemzeti Bank kezdeményezése alapján tavaly megkezdett, fordított kezességvállalási eljárással működő program, amelynek keretében a Garantiqa 25 ezer hazai mikro-, kis- és közepes vállalkozás előzetes minősítését végezte el. Ezek a vállalkozások a napokban kapják meg a Garantiqa kezességvállalási ígérvényeit.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.