Megfelelő ütemben halad az M4-es autóút építése

Megfelelő ütemben halad az M4-es autóút építése, a Cegléd és Abony közötti 17,6 kilométeres hátralevő része is elkészül a tervek szerint 2020-ban – közölte Jász-Nagykun-Szolnok megye 1-es számú választókerületének fideszes országgyűlési képviselője pénteken, a 4-es főút Abony nyugati lejárójánál tartott sajtótájékoztatón.

Forrás: MTI2019. 09. 27. 14:57
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kállai Mária elmondta: nagyon fontos beruházás közeledik a befejezéséhez, a cél, hogy biztonságosabbá, gyorsabbá tegye Budapest elérhetőségét. Hozzátette: 2015-ben Orbán Viktor miniszterelnök megígérte, hogy hazai forrásból megépül az M4-es autóút Szolnok és az M0-s között, ennek része a Cegléd és Abony közötti szakasz is. Az építkezés 2017-ben elkezdődött, azóta megfelelő ütemben halad.

Földi László, Pest megye 12-es számú választókerületének KDNP-s országgyűlési képviselője elmondta: a térség fejlődése szempontjából kiemelt jelentőségű az M4-es megépítése. A beruházásnak köszönhetően új létesítmények épülnek, ezáltal új munkahelyek jönnek létre a térségben, és már érdeklődtek befektetők – tette hozzá.

Szalay Ferenc, Szolnok polgármestere (Fidesz-KDNP) elmondta, hogy az abonyi ipari park és a szolnoki új fejlesztésű ipari park tudja fogadni a befektetőket.

Emellett jelentős fejlesztésnek számít a beruházás a közlekedésbiztonság szempontjából is – fűzte hozzá. Kitért arra, hogy az M4-es eléri majd Szolnokot is, a várost északi irányban elkerülő szakasz megépülésével csökken a megyeszékhely belső forgalma.

Dévainé Kazinczy Sára, Abony alpolgármestere, a Fidesz polgármesterjelöltje arról beszélt, hogy az M4-es megépülésével Abony bekerülhet az ország „vérkeringésébe”.

Elmondta, hogy bár hamarosan átadják a nemrég megépült üzleti parkot, Abonyban nagyon kevés munkalehetőség van, az emberek vidékre járnak dolgozni, rengeteg időt töltenek utazással. Bízik abban, hogy az M4-es megépülése után több munkalehetőség lesz és nem kell annyit utazniuk az abonyiaknak.

Az MTI korábbi híre szerint idén nyáron adták át az épülő M4-es egy 10,8 kilométer hosszú szakaszát, ennek egyik része egy 4,8 kilométeres szakasz volt a ceglédi körforgalomtól Budapest irányába, valamint a Cegléd és Abony közötti 17,6 kilométeres szakasz 6 kilométeres része együttesen.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.