Vegán vendég perelte be a Burger Kinget

A vendég állítása szerint a gyorsétterem ugyanazon a grillrácson készíti a műhús-hamburgereket, mint a valódi húspogácsákat.

Magyar Nemzet
2019. 11. 21. 15:33
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Beperelte egy vegán vendég a Burger King étteremláncot Amerikában, mivel állítása szerint a gyorsétterem ugyanazon a grillrácson készíti a műhús-hamburgereket, mint a valódi húspogácsákat – számoltak be róla amerikai lapok.

A vendég szerint az Impossible Whopper az elkészítés ilyen módja miatt hússal érintkezhet, emiatt a lánc termékét népszerűsítő szlogen, miszerint „100% Whopper, 0% Beef” (100% Whopper, 0% marhahús) nem állja meg a helyét, és félrevezető.

A Burger King nem kommentálta az esetet, azonban a weboldalán olvasható apróbetűs rész szerint amennyiben egy vendég húsmentes terméket szeretne, módjában áll azt úgy kérni, hogy ne a grillen készítsék el.

Vegetáriánusok és vegánok kérhetik, hogy az ételüket mikrohullámú sütőben készítsék el – erősítette meg a beszállító cég, az Impossible Foods szóvivője a Reuters hírügynökségnek. Beadványában a pert indító vendég azt kifogásolja, hogy a gyorsétteremlánc nem teszi egyértelművé a hirdetéseiben, hogy a növényi alapanyagból készült szendvicseiket a húsos változattal együtt készítik el. Az ominózus rendelés a georgiai Atlantában történt.

A Burger King májusban kezdte árulni az Impossible Foods húsmentes termékét, először Svédországban vezették be a műhúsos szendvicset, majd augusztusban az amerikai piacon is megjelent az Impossible Whopper. Az elmúlt hónap során pedig 25 európai ország került fel a listára, ahol már elérhető a vegetáriánusoknak és vegánoknak szánt termék.

A lánc magyarországi éttermeiben a múlt hét eleje óta Rebel Burgers néven kapható a húsmentes hamburger.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.