Beperelte egy vegán vendég a Burger King étteremláncot Amerikában, mivel állítása szerint a gyorsétterem ugyanazon a grillrácson készíti a műhús-hamburgereket, mint a valódi húspogácsákat – számoltak be róla amerikai lapok.
A vendég szerint az Impossible Whopper az elkészítés ilyen módja miatt hússal érintkezhet, emiatt a lánc termékét népszerűsítő szlogen, miszerint „100% Whopper, 0% Beef” (100% Whopper, 0% marhahús) nem állja meg a helyét, és félrevezető.
A Burger King nem kommentálta az esetet, azonban a weboldalán olvasható apróbetűs rész szerint amennyiben egy vendég húsmentes terméket szeretne, módjában áll azt úgy kérni, hogy ne a grillen készítsék el.
Vegetáriánusok és vegánok kérhetik, hogy az ételüket mikrohullámú sütőben készítsék el – erősítette meg a beszállító cég, az Impossible Foods szóvivője a Reuters hírügynökségnek. Beadványában a pert indító vendég azt kifogásolja, hogy a gyorsétteremlánc nem teszi egyértelművé a hirdetéseiben, hogy a növényi alapanyagból készült szendvicseiket a húsos változattal együtt készítik el. Az ominózus rendelés a georgiai Atlantában történt.
A Burger King májusban kezdte árulni az Impossible Foods húsmentes termékét, először Svédországban vezették be a műhúsos szendvicset, majd augusztusban az amerikai piacon is megjelent az Impossible Whopper. Az elmúlt hónap során pedig 25 európai ország került fel a listára, ahol már elérhető a vegetáriánusoknak és vegánoknak szánt termék.
A lánc magyarországi éttermeiben a múlt hét eleje óta Rebel Burgers néven kapható a húsmentes hamburger.