Segítséget kapnak a leépített alkalmazottak

Magyar Nemzet
2019. 12. 19. 7:48
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Betöltendő álláshelyek közvetítésével, képzésekkel, valamint munkaerőpiaci tanácsadással is segíti a Pénzügyminisztérium az Eckerle Automotive Zala Kft. elbocsátás előtt álló dolgozóit, ezzel is könnyítve a létszámleépítéssel érintett munkavállalók mielőbbi elhelyezkedését – olvasható a tárca közleményében.

Az érintett 225 dolgozó újbóli munkába állását az is segítheti, hogy Zala megyében összesen 3500, míg a Zalaegerszegi járásban közel kétezer betöltetlen álláshely van a Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat adatai szerint.

Kiemelték: a kormány célja, hogy az Eckerle dolgozóinál is érvényesüljön a munkából-munkába elv, vagyis az érintett dolgozók egy napra se maradjanak állástalanul.

A versenypiaci elhelyezkedést állásbörzékkel, folyamatos ügyfélszolgálattal, csoportos tájékoztatókkal, illetve a környező munkáltatók felderítésével is segítik a kormányhivatallal együttműködésben.

A kormányzat mobilitási támogatásai – így például a lakhatási támogatás, a munkásszállók építésének és a napi munkába járás támogatása – szintén könnyíthetik a dolgozók újbóli munkába állását.

A Pénzügyminisztérium arra emlékeztetett: a Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat által megvalósított Létszámleépítések megelőzése és kezelése projekt is nagy segítséget jelenthet az érintett munkavállalóknak.

Az ötmilliárd forintos keretösszegű program a leépítéssel érintett személyek képzését száz százalékban finanszírozza, emellett a munkahelyi beilleszkedés és betanítás költségeihez is hozzájárul.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.