Nem nyílt jéghotel Romániában

Magyar Nemzet
2020. 01. 10. 7:48
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az enyhe téli időjárás miatt 16 év óta először nem épül meg Románia egyetlen, nagy nemzetközi érdeklődésnek is örvendő jéghotelje – közölte a távirati iroda a létesítmény működtetőinek nyilatkozata alapján.

Idézik: Alexandru Unchesel vállalkozó az Agerpres hírügynökségnek elmondta, hogy a kétezer méter fölötti magasságon minden évben megépített szállodához nincs meg a szükséges nyersanyag, mivel a Fogarasi-havasokban található Balea-tó jege túlságosan vékony.

Mint ismertette, minden évben decemberben szokták megépíteni a méretes jégtömbökből készülő szállodát, amit a Balea-tóból vágnak ki. Az idei télen azonban az időjárás túl enyhe volt, az év utolsó hónapjában sem fagyott be eléggé a tó, így nem építhető fel a jégszálloda, ami pedig rendkívül népszerű a turisták körében, sokan érkeztek Amerikából, Ázsiából is.

Jelenleg ugyan már mínusz 17 Celsius-fok van a Balea-tónál és a hóréteg vastagsága eléri a 166 centimétert, de a vállalkozó szerint ha csak most kezdenék el építeni a szállodát, már nem lenne jövedelmező a beruházás.

Az elmúlt 16 évben ugyanis a húsvétig üzemelő turisztikai különlegesség leginkább a karácsony ünnepe idején hozott nagy bevételeket. Azok a turisták, akik már foglaltak szállást erre a szezonra, érvényben tartják megrendelésüket és abban bíznak, hogy 2020 végén az időjárás téliesebb lesz és akkor kipróbálhatják a jégtemplomot és iglukat is magában foglaló létesítményt.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.