Növekedett az alapítványok vagyona

Magyar Nemzet
2020. 01. 23. 9:11
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Pallas Athéné Alapítványok vagyona mintegy 500 millió forinttal nőtt a tavalyi negyedik negyedévben, összvagyonuk így 274,8 milliárd forintot tett ki 2019 végén. A tegnapi közlemény szerint az alapítványok és az általuk alapított gazdasági társaságok 174,9 milliárd forintot befektetési jegybe, 64,5 milliárd forintot ingatlanba, 8,6 milliárd forintot bankbetétbe és 26,8 milliárd forintot vállalati kötvényekbe fektettek be.

Eközben 9,9 milliárd forint értékben több mint 1500 oktatási, tudományos pályázatot támogattak. Mint ismert, a szabályozás szerint az alapítványok a rájuk bízott vagyont nem költhetik el, csak befektethetik, és annak hozamát használhatják fel tevékenységük során.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.