Feladatairól szeretne pontos információkat az alkalmazott

Magyar Nemzet
2020. 02. 23. 9:46
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A dolgozók a feladatkörök pontos meghatározását tartják a jó munkahely legfontosabb szempontjának, ez tízből hét munkavállaló szerint elengedhetetlen feltétel – derül ki a Profession.hu felméréséből.

Az alkalmazottak 58 százaléka úgy gondolja, nehéz helytállni akkor is, ha az adott munkakörben nem érkeznek visszajelzések a vezetéstől. Fontos szempont továbbá a munkatársakkal kialakított bizalmi légkör és a hatékony munkahelyi kommunikáció, a válaszadók több mint fele jelölte elengedhetetlennek ezeket a szempontokat.

A munkahelyen kívül kevésbé fontos, hogy kapcsolatot ápoljanak egymással a kollégák, tíz válaszadóból mindössze kettőnél volt szempont, hogy ne csak a munkavégzés közben találkozzanak kollégájukkal.

Az állásportál kutatásából kiderül, a stressz jelenti a legnagyobb kihívást. Az alkalmazottak közül csak minden tizedik válaszadó vállalna olyan munkakört, amelyben gyakori a stressz. Azokban a munkakörökben, amelyekben megszokottabb a nagyobb nyomás – például a cégvezetőknél, menedzsereknél –, minden harmadik munkavállaló kizárja a problémás munkakörök betöltését. A felmérés ugyanakkor megállapítja, akik már hosszabb ideje dolgoznak feszültséggel járó munkakörben, idővel magasabbá válik a stressztűrő képességük is.

Dencső Blanka, a Profession.hu piackutatási szakértője összegzésében érdekességként kiemelte, hogy a vezetők számára a stresszfaktor nagymértékben természetes velejárója a munkájuknak, illetve a fiatal munkavállalók kimondottan tudatosan kezelik ezeket a helyzeteket, elválasztva a munkahelyi és az azon kívüli kapcsolatai­kat.

Hozzátette: meglepő, hogy van olyan fehérgalléros szféra, ahol akár 70 százalékos azok aránya, akik akkor is szívesen dolgoznak egy adott cégnél, ha tudják, az elvégzett feladat nem jelent szakmai kihívást.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.