Élő közvetítés
Skócia
ÉLŐ
Magyarország
Svájc
ÉLŐ
Németország

Pályázati pénz közösségek erősítésére

Magyar Nemzet
2020. 03. 24. 7:48
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Újabb két pályázatot hirdetett meg a kormány a Magyar falu program részeként. A kiírások az egyházi, illetve önkormányzati tulajdonú közösségi terek ki- és átalakítására, továbbá foglalkoztatás támogatására adnak lehetőséget tízmilliárd forint keretösszegben – tájékoztatta a modern települések fejlesztéséért felelős kormánybiztos a távirati irodát.

Gyopáros Alpár elmondta: a közösségi épületek külső és belső tereinek építésére, felújítására, bővítésére, korszerűsítésére maximum harmincmillió forintos összeghatárig igényelhető támogatás, közösségszervező személy bértámogatására pedig közel hárommillió forintig. A kiírások hétfőn jelentek meg a Kormány.hu-n, a pályázati felület a tervek szerint április ­22-én nyílik meg.

A jelentkezéseket várhatóan május 22-ig lehet benyújtani. A kormánybiztos hangsúlyozta: a támogatás nem használható fel programszervezésre, a pályázatok építési beruházásokkal járnak együtt, amelyeket nem idén, hanem jövőre valósítanak meg. A cél a falvak közösségeinek megerősítése, illetve a nemzeti és helyi identitástudat megszilárdítása.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.