Rendészetekkel működne együtt az új hatóság

Magyar Nemzet
2020. 03. 10. 7:48
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A magyarok az uniós átlagnál eltökéltebbek a környezetük védelme terén, az elvárásaik határozzák meg a klíma- és természetvédelmi akciótervet is – jelentette ki Boros Anita építésgazdaságért, infrastrukturális környezetért és fenntarthatóságért felelős államtitkár.

Az innovációs tárca szakpolitikusa az MTI szerint közölte: az új hulladékgazdálkodási hatóság ernyőszervezetként működhet együtt a rendészeti hatáskörrel felruházott többi hatósággal, a rendészeti feladatokat ellátó több ezer alkalmazottal, a mező-, vad- és halőrök hálózatával, a közterület-felügyeletekkel, és állampolgári bejelentés alapján is intézkedhet. A létrehozásához szükséges jogszabályokat a tárca előkészítette, és ebben a hónapban a kormány elé terjesztheti. Boros Anita jelezte, a következő évtized legjelentősebb magyar klímavédelmi projektjeként környezetbaráttá alakul a Mátrai Erőmű.

Az államtitkár szerint Magyarország a környezetvédelemben is az európai élvonalba kerülhet, és megszüntetheti a műanyag palackok, fémdobozok és üvegek környezetkárosító hatását.

A kormány az érintett cégekkel együttműködve dolgozik, és azt tervezi, hogy az egyszer használatos műanyagokat kiváltó termékek fejlesztésére is támogatást ad magyar kisvállalkozásoknak. A tervezett intézkedések az Európai Bizottság felmérése alapján is igazodnak az emberek elvárásaihoz, az Eurobarometer adatai szerint a magyarok 89 százaléka szigorítaná a környezetvédelmi szabályokat, és az egyre terjedő hulladékot látja a legnagyobb gondnak.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.