időjárás 16°C Aurél 2022. október 5.
logo

Határozatokat hozott az Opus Global igazgatósága

Forrás: MTI
2020.04.30. 20:01

z Opus Global Nyrt. igazgatósága csütörtökön közgyűlési hatáskörben elfogadta a társaság 2019. évi beszámolóit, és döntött az anyavállalati nyereség eredménytartalékba helyezéséről – közölte a társaság csütörtökön a Budapesti Értéktőzsde honlapján.

A tájékoztatás szerint a járványhelyzet miatt a tagok írásban, ülés tartása nélkül szavaztak az éves rendes közgyűlés meghívójában meghirdetett napirendi javaslatokról.

Az igazgatóság közgyűlési hatáskörben elfogadta a társaság 2019. évi nemzetközi pénzügyi jelentési szabványok (IFRS) szerinti, egyedi, nem konszolidált éves jelentését 227,9 milliárd forint mérlegfőösszeggel és 7,9 milliárd forint adózott eredménnyel, valamint döntött arról, hogy az anyacég teljes adózott eredménye eredménytartalékba kerül.

Az igazgatóság elfogadta a társaság 2019. évre vonatkozó IFRS alapján elkészített konszolidált éves jelentését is 646,2 milliárd forint mérlegfőösszeggel, és mínusz 34,2 milliárd forint adózott eredménnyel.

Az Opus részvényeivel a Budapesti Értéktőzsde prémium kategóriájában kereskednek. A papír a csütörtöki tőzsdenapot 0,95 százalékos erősödéssel, 265,50 forinton zárta, az elmúlt egy évben a legmagasabb árfolyama 482,80 forint, a legalacsonyabb 129,20 forint volt.

KORONAVÍRUS: VESZÉLYHELYZET

Nem maradhat ki a bőröndből az utasbiztosítás

A dosszié összes cikke
Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.