Szigorú feltételekkel vágható és értékesíthető madárinfluenzás területről baromfi

Madárinfluenza miatt korlátozás alatt álló területről csak szigorú szabályokkal fogadhatnak baromfit azonnali vágásra a vágóhidak, és a húsértékesítésre is rendkívüli előírások érvényesek – derül ki a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) honlapján szerdán közzétett tájékoztatóból.

Forrás: MTI2020. 04. 01. 22:04
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A korlátozás alatt álló területről származó állatok levágása kizárólag az Országos Járványvédelmi Központ által erre a célra kijelölt vágóhídon történhet.

A szabályok alapján védőkörzetből származó élőállatokat és állati termékeket elkülönítve kell kezelni, szállítani és tárolni vágóhidakon.

Madárinfluenza miatt korlátozás álló területekről csak Magyarországon forgalmazható friss baromfihús, és ezek csomagolásán különleges azonosítót kell elhelyezni. A hőkezelt készítmények szabadon forgalmazhatók.

A Nébih összefoglalta a vágóhídi beszállítás feltételeit, és a vágóhidak kijelölésére vonatkozó eljárásrendet is a honlapján.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.