A Bankszövetségre nehéz időkben is lehet számítani

Varga Mihály pénzügyminiszter köszönetet mondott a leköszönő Becsei András elnök úrnak.

Forrás: Facebook2020. 05. 22. 13:02
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Varga Mihály a közösségi oldalán közzétette a Magyar Bankszövetség tisztújító testületi ülését, ami egy videókonferencia keretében történt.

Az elmúlt időszak bebizonyította, hogy a Bankszövetségre nem csak akkor lehet számítani, amikor jól megy a gazdaságnak, hanem a nehéz időkben is. Köszönet a leköszönő Becsei András elnök úrnak, egyben gratulálok az újonnan megválasztott elnöknek, Jelasity Radovánnak – mondta a pénzügyminiszter.

A jelenlegi helyzetben igen kedvező az a tény, hogy a magyar bankrendszer stabil és jó ütemben fejlődött a járvány előtti időszakban. 2019 az elmúlt évtized egyik legeredményesebb éve volt a pénzintézeteknek. Ennek is köszönhető, hogy a szektorban volt annyi mozgástér, hogy a pénzintézetek azonnal támogatóan tudtak részt venni a hitelmoratórium bevezetésében, az erre vonatkozó szabályozás kialakításában, a fogyasztási hiteleket érintő intézkedésekben, az érintésmentes fizetés összeghatárának megemelésében, és nem utolsó sorban a pénzügyi rendszerünk a veszélyhelyzet ideje alatt is akadálytalanul működött – tette hozzá.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.