Bár a magyar szamóca már néhány hete megjelent a hazai piacokon, a hétvégétől kezdve egyre nagyobb mennyiségben lesz kapható a drágább, fóliás gyümölcs mellett a szabadföldi termény is. A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara körképe szerint három fázisban érkezik a magyar szamóca a kereskedelmi forgalomba: április második harmadától a – részben – fűtött fóliasátras termés került a piacokra, üzletekbe, majd utána április végével, május elejével a fóliaalagutas, fátyolfóliás termőterületekről, május közepétől pedig nagy mennyiségben jelenik meg a kínálatban a szabadföldi eper. Az idén az enyhe tél és tavasz nagyon kedvezett a szamócának, így – ha a továbbiakban is kedvező marad az időjárás – a legtöbb termelő jó minőségű és bőséges termésre számít. E hét végére várható az ország déli részéről érkező első nagyobb mennyiségű szabadföldi termés, majd pár napra rá érkezik az északibb területekről. A jövő hét közepén országszerte elindulhatnak az úgynevezett szedd magad akciók is, a koronavírus-járványra tekintettel azonban mindenhol be kell majd tartani a szigorú egészségvédelmi előírásokat.
Félelmetes hanyatlásba kezdett Németország
Akkora a baj, hogy magával ránthatja Európát.